Tudi ta možnost je na mizi, je o morebitnem odstopu, če prvi mož HSE-ja postane Uroš Rotnik, dejala gospodarska ministrica Darja Radić. Foto: MMC RTV SLO
Tudi ta možnost je na mizi, je o morebitnem odstopu, če prvi mož HSE-ja postane Uroš Rotnik, dejala gospodarska ministrica Darja Radić. Foto: MMC RTV SLO

V brošuri naj bi bile predstavljene vse investicijske priložnosti v Sloveniji, je dejala Radićeva. Pomanjkanje zanimanja za investiranje v TEš 6 pa je ne čudi, "glede na to, da je investicija v tem trenutku preveč sporna, da bi kogar koli zanimala".

Brošura, pripravil jo je Japti, je "čisto običajna aktivnost, ki jo izvajajo pravzaprav vse države, ki želijo sodelovati z drugimi državami", je za POP TV dejala gospodarska ministrica, ki je komentirala tudi spor med direktorjem TEŠ-a Simonom Totom in sindikati zaradi domnevne namere po odstavitvi Braneta Sevčnikarja.

Ministrica je dejala, da bo moral morebitno odpoved delovnega razmerja Sevčnikarju utemeljevati Simon Tot, po njenem mnenju pa naj bi "obstajali neki indici, da je šlo pri ravnanju gospoda Sevčnikarja za nezakonite zahteve". Meni, da se bo zadeva rešila po sodni poti.

Zaradi Rotnika bi tudi odstopila?
Odzvala se je tudi na možnost, da bi vodstvo agencije za upravljanje kapitalskih naložb na čelo Holdinga Slovenskih elektrarn (HSE) postavilo Uroša Rotnika, odstavljenega direktorja TEŠ-a. To bi po njenih besedah pomenilo "blokado vseh informacij", zato Radićeva v tem primeru "zagotovo ne bo pogledala proč, ampak bo resno razmislila, kako naprej". "Tudi ta možnost je na mizi," je na vprašanje, ali bi razmišljala tudi o odstopu, odgovorila ministrica za gospodarstvo.