Poslanci so razpravljali o domnevni sistemski korupciji pri zaposlovanju v NLB-ju. Foto: BoBo
Poslanci so razpravljali o domnevni sistemski korupciji pri zaposlovanju v NLB-ju. Foto: BoBo

Parlamentarna razprava o kadrovanju v banki bi bila na mestu zgolj, če bi državni zbor imenoval direktorja centra za skladnost poslovanja v NLB-ju. Ker ga ne, tja ne sodi, ne glede na to, koga je uprava izbrala, meni stroka.

"Jaz ne bi parlamentarnim strankam zaupal vodenja banke niti kadrovske politike. Naj vplivajo na izbor čim bolj kvalitetnega nadzornega sveta - ki so ga z Arharjem imeli - in naj ta poskrbi za čim odgovornejšo upravo. Potem pa moraš podjetniški funkciji v banki v podjetju pustiti proste roke. Če te zanima rezultat. Če te zanimajo posamezne kadrovske rešitve in posamezni krediti, potem pa sledi tako neprimerno rogoviljenje v DZ-ju," je dejal Andrej Rus s Fakultete za družbene vede.

Irena Prijovič iz Združenja nadzornikov Slovenije opozarja, da imamo v Sloveniji slabe pogoje za učinkovito in dobro nadzorovanje družb v državni lasti - ravno zaradi posegov politike.

Slovenija je dobila jasna priporočila Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj, po katerih se politika ne sme vmešavati v korporativno upravljanje družb, pa pravi pravnik Miha Juhart in dodaja, da "smo jih že nekajkrat poskušali udejanjiti v praksi, a se očitno na teh tleh ne primejo".

Ekonomist Bogomir Kovač je prepričan, da gre pri današnji razpravi v DZ-ju za "povsem nesprejemljivo dejanje slovenskega parlamenta". A nič manj oster ni niti do kadrovskih potez NLB-ja: "Kar zadeva Ljubljansko banko in njihove kadrovske rešitve, pa lahko rečemo, da so najmanj nespametne."

Julija Kočar, Dnevnik

Se politika (preveč) vmešava v podjetja?
Se politika (preveč) vmešava v podjetja?