Revoz naj bi zaposlil več kot 400 novih delavcev. Foto: BoBo
Revoz naj bi zaposlil več kot 400 novih delavcev. Foto: BoBo

Revoz je sporočil, da po več letih nenaklonjenih razmer na avtomobilskem trgu s serijsko proizvodnjo novega twinga in skorajšnjim zagonom proizvodnje štirisedežnega smarta začenjajo spodbudnejše obdobje, ki je pospremljeno z večjim povpraševanjem po trenutnih modelih vozil.

Potem ko so v prvi polovici leta svojo proizvodnjo z ene izmene in pol povečali na dve polni in že takrat izvedli obsežno zaposlovanje, pa bodo za vnovično povečanje potrebovali tudi večje število novih delavcev.

Revoz bo v prihodnjih mesecih intenzivno zaposloval tako za dvoizmensko delo, kjer je načrtovano dnevno povečanje števila izdelanih vozil, kot za polovično nočno izmeno, ki bo stalnega in ne rotirajočega značaja in je zato upravičena do posebnega plačnega dodatka.

Za delovanje v skoraj treh izmenah bodo potrebovali še približno 450 novih zaposlitev, obseg proizvodnje pa naj bi z več kot 600 vozil na dan povečali na približno 800.

Zaposlovali bodo prek zavoda za zaposlovanje in agencij za posredovanje zaposlenih, pri čemer obstaja možnost poznejše prezaposlitve neposredno v Revoz.

V Revozu tudi načrtujejo, da bodo poleg zdajšnjih 19 organiziranih avtobusnih linij za prevoz na delo uvedli nove z območij Ljubljane, Kočevja, Zasavja in od drugod.