Sava Tires je leto 2010 končala s četrtino večjim dobičkom. Foto: MMC RTV SLO
Sava Tires je leto 2010 končala s četrtino večjim dobičkom. Foto: MMC RTV SLO

Direktor kranjske tovarne gum Thierry Villard je na novinarski konferenci izpostavil, da je slovenski obrat precej nad povprečjem celotnega koncerna Goodyear. Lani je kranjska družba ustvarila 374 milijonov evrov prihodkov in 14,3 milijona evrov dobička, kar je za 25 oz. 28 odstotkov več kot pred enim letom.

Danes tovarna zaposluje 1.400 ljudi, letno pa proizvedejo 7,12 milijona pnevmatik, skrbijo pa za trge držav nekdanje Jugoslavije in Albanije. Znatno so se lani povečala tudi vlaganja v proizvodni obrat, saj je bilo treba povečati proizvodnjo.

Ob nadaljnji rasti tržišča pa bo v prihodnje morebiti potrebna celo gradnja novega proizvodnega obrata v Sloveniji, meni direktor podjetja. Lastniki tovarne so vanjo v zadnjih 13 letih že vložili 170 milijonov evrov. Villard je ob tem poudaril, da so prednosti Slovenije visoka kvalificirana delovna sila, dobra infrastruktura in ugoden položaj za dostop na trge Jugovzhodne Evrope.

Želijo si sicer več prožnosti in manj birokratskih ovir, vendar je na koncu seštevek vsekakor v korist prednostim, in ne slabostim, je povedal in zagotovil, da bo koncern Goodyear v Slovenijo še naprej vlagal.