Sindikati imajo še šest zahtev. O delitvi napitnin so se z upravo uspelil dogovoriti. Foto: MMC RTV SLO
Sindikati imajo še šest zahtev. O delitvi napitnin so se z upravo uspelil dogovoriti. Foto: MMC RTV SLO
V Hitu odpovedali stavko

Predsednik novogoriške enote Sindikata igralniških delavcev Slovenije Iztok Černigoj je pojasnil, da so stavko preklicali tudi zato, ker obstajajo objektivni razlogi za to, da se bodo odprte zadeve reševale v prihodnjih dneh.

Petkova pogajanja brez napredka
Petkova pogajanja med upravo Hita in novogoriško enoto Sindikata igralniških delavcev niso prinesla rezultata, saj šest stavkovnih zahtev sindikata ni bilo izpolnjenih. Nesoglasja ostajajo pri plačah, predvsem glede tega, kako in za koliko jih znižati. Korekcijska spremenljivka FOE naj bi ostala nespremenjena do sprejetja novega plačnega sistema.

Dogovor o plačah sta obe strani že skorajda podpisali, a se to zaradi naknadnih nesoglasij med pogajalci uprave ni zgodilo, so povedali v igralniškem sindikatu. Iz uprave so odgovorili, da so nasprotni strani posredovali nekoliko spremenjen predlog sporazuma, a odgovora niso prejeli, je poročal Radio Slovenija. Konec prejšnjega tedna sta se obe strani uspeli dogovoriti o delitvi napitnin, sredi tedna pa so se začela pogajanja o drugihh stavkovnih zahtevah.

V Hitu odpovedali stavko