Mnoge šivilje so si komaj opomogle od prejšnjega stečaja, se na novo zaposlile v Unikatu, pa so kot kaže spet na cesti. Foto: MMC RTV SLO
Mnoge šivilje so si komaj opomogle od prejšnjega stečaja, se na novo zaposlile v Unikatu, pa so kot kaže spet na cesti. Foto: MMC RTV SLO
Mura Unikat gre v stečaj

Za krizno stanje v podjetju direktor Stanko Sraka krivi razmere na trgu, saj zamujajo plačila in neposluh države. Če bi želel ohraniti delo šiviljam, ki so sešile oblačila za naše zimske olimpijce, bi namreč potreboval posojilo, za katerega pa ne dobi poroštva države. To se mu zdi krivično, saj sosedje, podjetje Mura in partnerji, to poroštvo imajo, je za TV Slovenija poročal Bojan Peček.

V kratkem času spet na cesti
Sraka bo zato najverjetneje v sredo predlagal stečaj. Delavci namreč plače niso prejeli že za oktober, po besedah sindikalista Stanka Viraga pa slabo kaže tudi za november. Situacija je še toliko bolj žalostna, ker so v tem podjetju zaposlili številne šivilje, ki so delo izgubile s propadom krovnega podjetja Mura. Tako bodo zdaj že drugič v kratkem času na cesti.

Zaposlovalo bo Starmanovo podjetje
"Čim prej naj se agonija konča, stečaj izpelje, potem pa so obljubili, da bodo potrebovali proizvodne delavce v Muri in partnerjih," medlo lučko upanja prižiga predsednik sveta delavcev Avgust Cigüt. V tem podjetju, ki ga vodi Bojan Starman, bodo namreč z novim letom verjetno potrebovali 50 novih delavcev, ki se bodo pridružili 1.300 zaposlenim.

Starman sicer slabega stanja pri sosedih ni želel komentirati, saj skoraj ne sodelujejo, nimajo niti poslovnih odnosov, obveznosti in terjatev, pravi. Dejal pa je, da bo za pridne delavce v njegovem podjetju vedno dovolj prostora.

Mura Unikat gre v stečaj