Delavcem TVM-ja je prekipelo. Foto: MMC RTV SLO
Delavcem TVM-ja je prekipelo. Foto: MMC RTV SLO

Kot pojasnjujejo, želijo na ta način dodatno pritisniti na lastnika njihovega podjetja, da jim izplača zasluženo. Pri Viatorju & Vektorju napovedi za zdaj ne komentirajo.

Uprava podjetja TVM, ki je v večinski lasti Viatorja & Vektorja, je delavcem ob začetku stavke prejšnji ponedeljek sicer obljubila, da bo preostanek novembrske plače in preostanek regresa za letni dopust za leto 2010 izplačala do 11. januarja.

Sekretar štajerskega sindikata SKEI Branko Medik je povedal, da obljuba še ni bila izpolnjena, za zdaj pa tudi nimajo upanja, da bo. V petek je na sedež TVM-ja v Mariboru namreč prišel predsednik upravnega odbora skupine Viator & Vektor Zdenko Pavček, ki je že vnaprej povedal, da naj ne pričakujejo izplačil, saj denarja ni.

Z delavci se Pavček ni srečal
Z delavci se Pavček ni srečal, zato so se ti odločili za protest v prestolnici. Shoda naj bi se udeležilo okoli sto ljudi, ki se bodo iz Maribora pripeljali z dvema avtobusoma.

Med stavkovnimi zahtevami so poleg dela plače in regresa še izplačila jubilejnih nagrad, odpravnin in šolnin. Delavci želijo tudi, da bi se razjasnila nadaljnja usoda podjetja, kjer proizvodnja v zadnjem letu bolj ali manj stoji.