V TVM-ju bodo stavkali do izpolnitve zahtev. Foto: MMC RTV SLO
V TVM-ju bodo stavkali do izpolnitve zahtev. Foto: MMC RTV SLO

Obljuba, da bodo danes poplačani zapadli obroki kreditov in dodatno pokojninsko zavarovanje, ni bila izpolnjena, zato delavci Tovarne vozil Maribor (TVM) nadaljujejo v ponedeljek začeto stavko. Ne glede na to, ali bi se to zgodilo, pa bi delavci TVM-ja stavko vsaj še teden dni nadaljevali, saj so sklenili stavkati do izpolnitve vseh njihovih zahtev.

Vodstvo družbe, ki je v večinski lasti Viatorja & Vektorja, jim je namreč v ponedeljek obljubilo, da bo preostanek novembrske plače - konec prejšnjega meseca so delavci prejeli le akontacijo te plače - in preostanek regresa za letni dopust za leto 2010 izplačalo do 11. januarja. Šele takrat bo sindikat znova pripravil zbor delavcev in se odločil, kako naprej.

Delavci obenem želijo, da se razjasni nadaljnja usoda podjetja, kjer proizvodnja v zadnjem letu dni bolj ali manj stoji. TVM, ki se ukvarja s proizvodnjo avtobusov, je v krizi že dobro leto in pol. Delavci so svoje plače in del regresa lani že nekajkrat morali izsiliti po grožnjah s stavko.