Nadzorniki so za svojega predsednika izvolili Danila Topleka. Foto: Nova KBM
Nadzorniki so za svojega predsednika izvolili Danila Topleka. Foto: Nova KBM

Franc Škufca, dozdajšnji predsednik nadzornikov, je postal Toplekov namestnik. Nadzorni svet se je seznanil tudi s polletnimi rezultati poslovanja. Sporočili so, da so v prvih šestih mesecih letošnjega leta uspešno poslovali in odobrili 61,2 odstotka vseh posojil v slovenskih gospodarskih družbah ter s tem po njihovih besedah močno presegli slovensko bančno povprečje.

"Nova KBM želi tudi v obdobju negotovosti na svetovnih gospodarskih trgih ostati pomemben poslovni partner slovenskih podjetij," je dejal predsednik uprave Matjaž Kovačič.

Nekateri poslovni načrti so že preseženi
Dobiček banke iz rednega poslovanja je v prvem polletju znašal 11,6 milijona evrov. Čisti dobički iz finančnih sredstev in obveznosti, namenjenih trgovanju, so v prvi polovici leta dosegli 1,8 milijona evrov ter presegajo načrtovano vrednost za leto 2009.

Bilančna vsota banke je konec meseca junija znašala 4.857,6 milijona evrov, kar pomeni, da se je v prvi polovici leta povečala za 6,4 odstotka in s tem za 13,4 odstotka presegla načrtovan prirast za leto 2009.