Foto:
Foto:

Predsednik uprave Uniorja Gorazd Korošec je povedal, da bo podjetje sledilo pravni zakonodaji. Šele ko bodo vzpostavljene pravne podlage, bodo začeli postopek prevzema Krvavca. Trenutno največja lastnica je banka SKB.

Terjatve v večji lastniški delež
Delničarji Krvavca so na petkovi skupščini sprejeli sklep, da 68-odstotna lastnica smučišča SKB za 1,9 milijarde tolarjev terjatev do družbe spremeni v lastniški delež in tako postane več kot 90-odstotna lastnica družbe. Unior se je o nakupu s SKB-jem začel pogajati že pred meseci in pri tem banko opozoril, da ni pripravljen prevzeti njenih terjatev.

Pomanjkanje prenočitvenih zmogljivosti
Največje težave, s katerimi se center spopada, so slabe prenočitvene zmogljivosti, kar povzroča majhen obisk med tednom. V prihodnosti se bodo morali najbolj posvetiti vlaganju in organiziranju teh zmogljivosti, pri tem je centru pomoč obljubila tudi občina, ki bo nekaj proračunskih sredstev namenila za spodbude in vlaganja. Hkrati bo pomagala tudi pri reševanju cestnega dostopa do spodnje postaje žičnice in problema s parkirišči.