Zaradi združitve Droge in Kolinske je brez dela ostalo že okoli 150 delavcev. Foto: RTV SLO
Zaradi združitve Droge in Kolinske je brez dela ostalo že okoli 150 delavcev. Foto: RTV SLO
Beti iz Črnomlja bo na cesto postavila 180 delavcev. Foto: RTV SLO

Delavci spet ostajajo brez dela, tokrat v črnomeljskih podjetjih Belsad in Danfoss. Zaposlitev bo izgubilo okoli 80 delavcev.
Belsad sodi v skupino ljubljanske Droge Kolinske in zaposluje 23 delavcev. Celoten obrat Belsada namerava Droga Kolinska dokončno zapreti do konca leta, saj naj bi proizvodnja marmelade že dalj časa potekala z izgubo.

V ponedeljek ob 16.00 o odpuščanjih v tekstilni industriji klepetajte s sekretarjem tekstilne in usnjarskopredelovalne industrije Antonom Rozmanom.

Osem delavcev, ki sodijo v zaščiteno kategorijo, bodo premestili v obrat v Mirni.

V naslednjih mesecih bodo v Danfossu odpustili približno 60 od 1.140 zaposlenih, saj v podjetju poteka projekt racionalizacije poslovanja, ker želijo ohraniti mednarodno konkurenčnost.

Beti Konfekcija v stečaj
Saga črnomeljske industrije se nadaljuje tudi v družbi Beti Konfekcija, kjer se danes začenja postopek uvedbe stečaja. Brez dela bo ostalo 180 delavcev.

Brez dela bo ostalo tudi 12 delavcev podjetja Pohištvo Brežice, ki je v 97-odstotni lasti novomeškega Novolesa. 12 delavcev pa bodo prekvalificirali na druga delovna mesta. Razlog za odpuščanje je ukinitev proizvodnje stopnic.