Smučarskemu programu gre sicer bolje kot lani, a izgube ima pomorski program. Foto: MMC RTV SLO
Smučarskemu programu gre sicer bolje kot lani, a izgube ima pomorski program. Foto: MMC RTV SLO
Odpuščanja v Elanu

Svetovni navtični trg je od oktobra lani do konca januarja letos povsem zastal, poroča TV Slovenija. V preteklih letih so februarja običajno iz Elana odpeljali od 30 do 50 bark, letos pa le 5. Proizvodnjo bo zato treba prilagoditi, a ker že zdaj dela le polovica od 200 zaposlenih v Marinu, bo potrebno odpuščanje.

Robert Ferko, predsednik uprave Elana, o številkah še ne želi govoriti, saj v podjetju pripravljajo prestrukturiranje, a med zaposlenimi že krožijo ugibanja.

Elan še vedno bremenijo nekaj desetmilijonske hipoteke nad celotnim premoženjem in tožba Uroša Koržeta za izplačilo nagrade. Korže za obdobje med letoma 2001 in 2004 zahteva 10,5 milijonov evrov nagrade, kar bi z obrestmi naneslo 18 milijonov evrov. Zadeva je na sodišču, v Elanu pa trenutno po besedah predsednika uprave o poravnavi ne razmišljajo.

V podjetju bodo v kratkem prav tako poskušali sporazumno prekiniti sodelovanje z odvetniškima družbama Planinšec - Vrečer in se pogoditi. Družbi zahtevata izplačilo dobrih 140 tisoč evrov.

A. S.

Odpuščanja v Elanu