Direktor Vege je napovedal tožbo, ko je država zavrnila odškodninski zahtevek. Foto: RTV Slo
Direktor Vege je napovedal tožbo, ko je država zavrnila odškodninski zahtevek. Foto: RTV Slo
Ministrstvo za gospodarstvo je tožbo Vege pričakovalo. Foto: RTV Slo

Vložili so še eno tožbo, in sicer proti agenciji za pošto in elektronske komunikacije. Podpredsednik WWI-ja je dejal, da bo za njih to zelo drag proces, da pa imajo na voljo občutno več sredstev kot njihov nasprotnik. Dodal je, da lahko Republika Slovenija izgubi veliko več kot WWI, tako v smislu proračunskih sredstev, vpliva na neposredne naložbe in dobrega imena.

Kot je znano, je Western Wireless zaradi domnevno neučinkovite konkurence na slovenskem trgu zahteval za skoraj 42 milijard tolarjev odškodnine od države. Vlada je konec aprila zahtevek kot povsem neutemeljen zavrnila. Ameriški operater je zato napovedal iskanje pravice na sodišču, kjer naj bi zahteval vračilo vrednosti celotnega projekta, in sicer skoraj 81 milijard tolarjev.

Odziv gospodarskega ministrstva
Ministrstvo se je na informacijo o vloženi tožbi odzvalo z odgovorom, da podrobnosti o vloženi tožbi ne poznajo. Delovna skupina na ministrstvu naj bi odškodninski zahtevek konec aprila temeljito preučila in ugotovila, da ni nikakršne podlage za odškodninsko odgovornost države. Državo bo v postopku zastopalo Državno pravobranilstvo. Navajajo, da so tožbo pričakovali.

Na ministrstvu za gospodarstvo obžalujejo, da družbi WWI ni uspela uveljavitev na slovenskem trgu mobilnih komunikacij.


Menite, da je tožba Vege utemeljena? Izrazite svoje mnenje na forumu.