Gregor Makuc. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Gregor Makuc. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Družba Lek, ki sodi pod okrilje Sandoza, je prešla na enotirni sistem upravljanja.

Odločitev o spremembi sistema upravljanja družbe je skupščina sprejela konec avgusta, sprememba pa je začela veljati v ponedeljek. "Sprememba sistema upravljanja je bila poslovno potrebna za dosego cilja optimizacije in poenostavitve korporativnega upravljanja družbe in uskladitve korporativne strukture s strukturami drugih družb v skupini Sandoz," so navedli v Leku.

Namesto dozdajšnje uprave in nadzornega sveta funkcijo vodenja družbe ter nadzora nad njenim poslovanjem prevzema upravni odbor, ki ga sestavljajo štirje člani, imenovani za obdobje petih let. Gregorju Makucu, ki je bil že do zdaj član uprave, so se pridružili Andreja Bucik Primožič, Gregor Hutar in Marko Hauptman.

Poleg upravnega odbora bo v skladu z usmeritvami skupine Sandoz še naprej deloval vodstveni tim Sandoza Slovenija, na čelu katerega bo v vlogi predsednika Sandoza Slovenija Makuc. V njem so poleg vseh štirih članov upravnega odbora še Ana Gongola, Eva Podgoršek, Simon Rečnik in Matjaž Tršek.

"Vodstveni tim ohranja ključno vlogo pri zagotavljanju skladnega in učinkovitega delovanja Sandoza v Sloveniji, usmerjenega v razvoj, proizvodnjo in prodajo zdravil," so zapisali v sporočilu.

Ljoljo zapušča podjetje

Robert Ljoljo. Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona
Robert Ljoljo. Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona

Dozdajšnji predsednik uprave Leka in predsednik Sandoza Slovenija Robert Ljoljo se je odločil, da zapusti podjetje, so pojasnili v Leku in dodali, da je Ljoljo v zadnjih petih letih družbo uspešno vodil v zelo zahtevnem obdobju. Spomnili so, da je v času njegovega vodenja Lek pridobil naložbo v vrednosti 400 milijonov evrov v proizvodnjo podobnih bioloških zdravil v Lendavi in naložbo v novi razvojni center za podobna biološka zdravila v Ljubljani.

Ljoljo do konca septembra sicer ostaja v vlogi predsednika Sandoza Slovenija.