"Ob tem nas dober zaključek poletne sezone in pozitivne napovedi v poslovanju za jesen še dodatno spodbujajo pri našem delu," je dejala predsednica uprave Rimskih term. Foto: MMC RTV SLO

Uprava družbe je zaradi sprejetih sklepov na skupščini optimistična glede uspešnega zaključka finančnega prestrukturiranja, vključno z uspešnim zaključkom prisilne poravnave.

"Družbeniki so s soglasno izglasovanim sklepom o dokapitalizaciji družbe s stvarnimi vložki izkazali podporo upravi pri prizadevanju za finančno prestrukturiranje družbe," je dejala predsednice uprave Alenka Iskra in dodala, da upravi to daje potrebno motivacijo za nadaljnje delo.

Rimske terme so v postopku prisilne poravnave od 25. novembra lani. Upniki so prijavili za 27,7 milijona evrov terjatev, od katerih jih je prisilni upravitelj Boris Dolamič priznal za 25,3 milijona evrov, za 2,4 milijona evrov terjatev pa prereka. V družbi verjamejo, da bodo poravnavo uspešno končali.

Dobra popotnica so rezultati poletne sezone, ko so se Rimske terme glede na zasedenost nastanitvenih zmogljivosti in naraščanje obiska tujih gostov uvrstile med bolje zasedene slovenske terme. Rast tujih gostov je bila 100-odstotna, gre pa predvsem za goste z italijanskega in germanskega trga.