Žugelj je direktor ATVP-ja postal aprila lani. Foto: ATVP
Žugelj je direktor ATVP-ja postal aprila lani. Foto: ATVP
Žugelj zdaj vršilec dolžnosti

Prav Žugelj je agencijo vodil do četrtka, a je sodišče sprejelo sodbo, s katero je razveljavilo lanski sklep vlade o imenovanju Žuglja za direktorja ATVP-ja in zadevo vrnilo v ponovno odločanje uradniškemu svetu oziroma vladi.

Iz agencije so sporočili, da je sodišče takšen sklep sprejelo zaradi formalnih razlogov in ni vsebinsko presojalo vprašanja izpolnjevanja delovnih izkušenj Žuglja za opravljanje funkcije direktorja. Sodišče je namreč odločalo o tožbi, ki jo je na upravnem sodiišču vložil Žugljev lanski protikandidat Urh Bahovec, ki je menil, da Žugelj ni izpolnjeval razpisnih pogojev, saj naj ne bi imel zahtevanih desetletnih delovnih izkušenj.

Svet agencije je odločitev, da vladi predlaga, da za v. d.-ja imenuje Žuglja, sprejel po dolgotrajni razpravi, pri čemer je upošteval predvsem morebitne finančne obveznosti ATVP-ja v času finančne krize, ki bi bile povezane s prenehanjem funkcije oziroma delovnega razmerja direktorja ATVP-ja iz nekrivdnih razlogov. Odpravnina naj bi po neuradnih podatkih znašala 24 ali celo 48 bruto plač, kar bi lahko pomenilo do četrt milijona evrov.

Žugelj zdaj vršilec dolžnosti