Igor Vidmar Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Igor Vidmar Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Istočasno je v reformacijski poslanici pozval k duhovni prenovi (odmev duhovnosti poznega g. Drnovška), ki pa deluje kot farsa, kajti zdaj je hudo bolna država, vključno s pravno. Recimo, pozna odločnost organov pregona do manjših rib v zadevi TEŠ6 bo, če bo, jalova Pirova zmaga pravne države, kajti pogodba z Alstomom ne vsebuje korupcijske klavzule! Slabše kot Patria!
Še ena veleizdaja državnih, narodnogospodarskih interesov. Kdaj bodo tudi vsi, levo-desni politični botri zanjo 'gor plačali'? Kdaj bodo socialni demokrati dobili račun za svoje TEŠ-zasluge? Bo g. Cerar šel tudi v Pariz?

In kako bo minister Mramor prepričal o varčevanju sindikate javnega sektorja, dokler ne bo gotovo, da bo ukinjeno profitersko prostovoljno dopolnilno zavarovanje, dokler vlada ne bo z reformo javnih naročil odločno odrezala lobijev od javne blagajne?! Po drugi strani pa: bi se sindikati strinjali z ukinitvijo stotin klientelističnih strankarskih zaposlitev vseh barv v javni upravi? Si bo minister to sploh upal? Pa premier?Težko, ko pa sam kadrira po domače.

A glavni vladni program bo ostal: 'alles muss raus' g. Mramorja, vnuki gor ali dol. Zdaj že avtoceste! Bo Združena levica, bomo državljani kaj ukrenili ali smo samo še pasivni podložniki?