Johnny Depp je z Emirjem Kusturico sodeloval pred 16 leti v filmu Arizona Dream, v katerem je nastopila tudi Faye Dunaway. Foto: EPA
Johnny Depp je z Emirjem Kusturico sodeloval pred 16 leti v filmu Arizona Dream, v katerem je nastopila tudi Faye Dunaway. Foto: EPA
Emir Kusturica
Pancho Villa navdušuje Emirja Kusturico že od študentskih let kot močna figura kroga mehiških revolucionarjev. Foto: EPA

Da namerava srbski režiser posneti film o mehiškem revolucionarju Panchu Villi, je že nekaj časa znano. Sprva se je sicer pisalo, da naj bi si v glavni vlogi zamislil Javierja Bardema, a je bil španski igralec očitno šele režiserjeva druga izbira.

Novico, da bo v glavni vlogi nastopil Johnny Depp, je Kusturica potrdil za srbski Blic. Kot je pojasnil, sta se z ameriškim igralcem za sodelovanje dogovorila, ko je bil režiser gost pri Deppu in Vanessi Paradis v St. Tropezu.

V filmu s precej dolgim naslovom Seven Friends of Pancho Villa and the Woman with Six Fingers (Sedem prijateljev Pancha Ville in ženska s šestimi prsti) bo ob Deppu zaigrala še Salma Hayek. Gre za filmsko priredbo romana The Friends of Pancho Villa (Prijatelji Pancha Ville), ki ga je leta 1996 napisal James Carlos Blake, v scenarij pa ga je priredil Gordan Mihic.

Spoštovanje velikih prijateljev
Po besedah Kusturice sta z Johnnyjem že dolgo prijatelja, vse odkar sta skupaj sodelovala pri filmu Arizona Dream leta 1993. V pokrajini Arizone se je tako rodilo veliko prijateljstvo in Depp je že večkrat omenil, da bi za Emirja, ki ga ceni in spoštuje kot umetnika in moža, storil vse. Med njunim prijateljstvom naj bi se zvezdnik naučil tudi več srbskih kletvic, ki jih bojda kar pogosto uporablja.

'Najdražji igralec v Hollywoodu'
Na vprašanje, koliko denarja je treba odšteti za igro Johnnyja Deppa, je Kusturica odgovoril: "On je kralj Hollywooda. Trenutno je najdražji igralec." Kot pravi, lahko igra za 20 milijonov dolarjev, ampak tudi za milijon. Svojo kariero je zasnoval na delu z režiserji, ki so mu všeč in z ohranjanjem ljubezni do filma kot umetnosti. "Pirati s Karbov so prišli šele zatem," je dodal. Enega glavnih razlogov za tako uspešno Deppovo kariero vidi v tem, da je hkrati snemal komercialne in umetniške filme.

Na Deppa se splača počakati
Zaradi Deppovih obveznosti bodo snemanje precej prestavili. Načrtovano je bilo za to jesen, vendar se bo začelo šele proti koncu prihodnjega leta, morda celo 2011. A zamik Kusturice ne gane dosti, saj se mu zdi pomembneje to, kdo bo nastopil v glavni vlogi, kot kdaj se bo snemanje začelo.