Z novicami iz Kijeva nas zalaga Mojca Mavec. Foto: RTV Slo
Z novicami iz Kijeva nas zalaga Mojca Mavec. Foto: RTV Slo
Omar Naber na slovenskem večeru ... Foto: RTV Slo
Mojca Mavec uživa v Kijevu.
Naša poročevalka si je vzela trenutek časa za obisk nekaterih mestnih znamenitosti. Foto: RTV Slo

Ruslana z vrtnicami za Omarja
Za nami je slovenska zabava, ki je uspela sto na uro. Omar je najprej odigral nekaj svojih pesmi na kitaro, nato so se mu je pridružili še Boris Novković in bosanske tekmovalke. Gate trga! Vrhunec našega večera je bila Ruslana, ki se je pojavila na vratih s šopkom vrtnic za našega Omija. Skupaj sta odpela Ruslanino uspešnico in nekaj drugih evrovizijskih, tako da me vsi oboževalci še danes zadovoljno trepljajo po rami.

Danes imamo komentatorji prvi sestanek, zato upamo, da bomo končno dobili scenarij prireditve. Včeraj so se začele prve vaje za finaliste, torej tistih 14 srečnežev, ki so se zaradi odličnih lanskih izidov avtomatično uvrstili na finalni večer. Favoritov je kar nekaj, oboževalci šepetajo o Švedu. Sploh pa je Evrosong letos festival bobnov, bobenčkov, činel ... vsaka druga točka ima močno tolkalsko sekcijo, tako da Omarjeva pesem prav lepo izstopa.


Svoje mnenje o Evroviziji lahko izrazite na našem spletnem forumu.

Danes smo se Slovenci v Kijevu lepo namnožili. Pridružila se nam je Jelena Aščić, ki bo poročala za TV Dnevnik, in direktor Omarjeve založbe Nika Dario Rot.

Dogodek dneva je rojstni dan beloruske predstavnice Angelike Agurbash, ki se gre tu cel spektakel. Na vaje prihaja z ogromno limuzino in menja obleke hitreje kot naš Omi razpoloženja.

Sreda je bila delovna
Dan pred polfinalnim večerom je bila naša poročevalka in letošnja komentatorka izbora najboljše pesmi Evrovizije Mojca Mavec polno zaposlena. Da v neposrednem prenosu ne bi nastale kakšne nevšečnosti, se je slovenska ekipa odpovedala pohajanju po številnih kijevskih znamenitostih in se temeljito pripravila na prvo dejanje Evrosonga 2005. Mavčeva je utrinke s priprav in generalke strnila v svojem značilnem slogu:

"Danes smo končno dobili scenarij prireditve. Komentatorje so tudi končno spustili do kabin, ki so še sveže pleskane. Imeli smo težave s tonom, a mislim, da bo jutri vse ok. Z Jernejem Venetom, ki bo komentiral prireditev za Radio Slovenija, sediva poleg Rusov. Simpatični in glasni, upam, da se ne bo potem v prenosu slišalo vseh.

Videli smo prvo generalko, Omar je imel enega boljših nastopov, veliko izvajalcev je napadla trema, madžarski pevki je odpovedal glas. Veliko prahu dviguje beloruska predstavnica,med nastopom se trikrat preobleče, a pravi oboževalci samo zmajujejo z glavo. Med favoriti je tudi Švica, sicer pa ne skušamo preveč spremljati stavnic, ker do sedaj še nikoli niso držale."

Zdaj bo šlo zares
Čeprav bo današnji dan nabit z obveznostmi in mrzličnimi pripravami na večerni spektakel, si je Mojca Mavec vzela trenutek časa in nam namenila še zadnje besede pred večerno akcijo: "Danes je pred nami zadnja generalka, ob 15.00. Ob 22.00 gre zares. Slovenski ambasador je že dal na hladno zaboj šampanjca, punce bomo v najlepših oblekah, Omar je z vsako vajo boljši, bo kar bo!"