Za glasbeno podobo silvestrskega večera bo na 1. programu Radia Slovenija poskrbel Zvone Tomac, po prvi uri novega leta pa bo vajeti Prvega programa z gosti prevzel glasbeni urednik Dragan Bulič (na fotografiji). Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Za glasbeno podobo silvestrskega večera bo na 1. programu Radia Slovenija poskrbel Zvone Tomac, po prvi uri novega leta pa bo vajeti Prvega programa z gosti prevzel glasbeni urednik Dragan Bulič (na fotografiji). Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Miha Šalehar in Damjan Zorc
Na Valu 202 bosta poslušalce v novo leto pospremila voditelja Miha Šalehar in Damjan Zorc. Foto: Val 202

Za smeh, praznično vzdušje in glasbo bodo poskrbeli komiki in voditelji z zanimivimi vsebinami, na tretjem programu tudi z glasbenimi pozdravi radiov iz vse Evrope.

Komiki in utrip slovenskih mest
Na Prvem programu Radia Slovenija bo zadnji dan leta vzdušje silvestrsko ves dan, v najvišjo prestavo menjalnika pa bodo prestavili po Dogodkih in odmevih. Zadnje ure popoldneva bodo poslušalci edini dan v letu lahko sami izbirali glasbo. Namesto Studia ob 17h bodo mikrofone prepustili komikom in improvizatorjem, ki bodo na svoj satirični način svetovali, kaj obleči za silvestrovanje in kaj vreči v praznični lonec.

Večerni program bosta tokrat vodila Janko Petrovec in Lucija Grm, ki bosta z drugimi sodelavci Prvega programa pripravila mozaik različnih zgodb in vsebin. Preverjali bodo utrip na trgih slovenskih mest, slišali, kako v novo leto vstopajo na drugih koncih sveta, se poglobili v plemenite misli priljubljenih slovenskih pesnikov in zbirali novoletne želje znanih Slovencev. Seveda ne bodo umanjkale Vreče sreče, v katerih bodo najsrečnejši poslušalci našli dodatno praznično veselje.

Val 202: silvestrovo z Mihijem in Damjanom
Leto 2012 je bilo za Val 202 leto praznovanja štiridesete obletnice s kar nekaj programskimi presežki. Zato se bodo ob izteku leta spomnili odličnih glasbenih dogodkov in še enkrat predvajali junijske nastope slovenskih skupin v Studiu 14 Radia Slovenija. Lahko boste peli najboljše slovenske pesmi s skupino Elevators in štiridesetimi gosti, ki so oktobra nastopili na ekskluzivnem dogodku Dan 202.

"Zadnje urice starega - pa ne posebej dobrega - leta 2012 in prvo uro novega - po vsem sodeč še slabšega - leta 2013 vam bosta krajšala Miha Šalehar in Damjan Zorc. Skupaj sta ugotovila, da jima je lastnih privarčevanih namenskih sredstev za letošnje silvestrovanje zmanjkalo že nekje sredi poletja, za povrh pa kreditni krč naše banke zvija že dolga leta. Pa sta se takoj zvito domislila, da je najbolje silvestrovati kar na delovnem mestu – nič ne zapraviš, v najboljšem primeru se zna zgoditi, da ti za veselo početje celo plačajo! Pa še malico za najdaljšo noč v letu priskrbi delodajalec! In sta se brž skregala z užaloščenimi domačimi ter se lotila sestavljanja scenarija, v katerem bosta obubožanemu poslušalstvu ponudila izbor najboljše glasbe, terenskih oglašanj, polnih idej tik pred zdajci, nagradnih kvizov in ugank, manjkalo pa ne bo niti posebnih prijemov in trikov, s katerimi bosta poskrbela, da nam bo vsem toplo pri srcu," so zapisali o novoletnem programu na 2. nacionalnem radijskem programu, voditelja pa obljubljata posebno silvestrsko obravnavo komur koli, ki jima je v radijsko recepcijo pripravljen lastnoročno prinesti kakšno okusno ali uporabno dobrino.

Ostrostrelec z Zavoda za zaposlovanje na Arsu
Na silvestrski večer se boste na Arsu lahko prepustili silvestrskemu Jazz ARS-u, Literarnemu nokturnu in duhovitemu besedilu Ephraima Kishona V novem letu bo vse drugače. Sledila bo kratka radijska igra Roberta Webra z naslovom Za vsakim vogalom kak ostrostrelec z Zavoda za zaposlovanje. Ob 20. uri boste lahko v opernem koncertu prisluhnili sopranistki Sabini Cvilak, tenoristu Zoranu Todoroviću in Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija. Na sporedu bodo priljubljene arije in dueti iz oper Verdija, Puccinija, Gounoda in Leoncavalla. Sledila bo radijska igra Antona Tomaža Linharta z naslovom Županova Micka, v uri pred polnočjo pa se bomo prepustili silvestrski poeziji, novoletna pričakovanja bo stopnjevala plesna in razpoloženjska glasba. Večer bosta v besedi povezovala napovedovalec Igor Velše in glasbeni urednik Dejan Juravić.