Koncert Enci benci Katalenci bo pospremil še pozdrav dedka Mraza. Foto: Ivian Kan Mujezinović
Koncert Enci benci Katalenci bo pospremil še pozdrav dedka Mraza. Foto: Ivian Kan Mujezinović

V Cankarjevem domu bodo ob 20. uri v Gallusovi dvorani gostili francosko skupino Cirque Le Roux s cirkuško predstavo Jelen v žarometih. V Linhartovi dvorani bo ob 17. uri mogoče prisluhniti silvestrskemu družinskemu koncertu Katalene Enci benci Katalenci. V Klubu CD bo ob 20. uri večer šansonov z Vito Mavrič in kvartetom Jake Puciharja. Ob isti uri si bo mogoče v Kosovelovi dvorani ogledali film nemške režiserke Marie Schrader Pravi moški. Vstopnice za vse prireditve so glede na podatke spletne blagajne še na voljo.

Namesto Gregorja Bakovića bo v decembrskih predstavah igral Aleš Valič. Foto: SNG Ljubljana/Peter Uhan
Namesto Gregorja Bakovića bo v decembrskih predstavah igral Aleš Valič. Foto: SNG Ljubljana/Peter Uhan

V SNG-ju Opera in balet Ljubljana bodo ob 18. uri ponudili Mozartovo Čarobno piščal pod taktirko Marka Hribernika in v režiji Jaše Kocelija. Glede na podatke spletne blagajne je nekaj vstopnic za predstavo še na voljo.

V ljubljanski Drami si bo mogoče ob 20. uri na Velikem odru ogledati predstavo Nova rasa avtorja in režiserja Matjaža Zupančiča. V Mali Drami pa bo tako ob 19. kot ob 21. uri na ogled monodrama Duncana Macmillana Vse sijajne stvari v režiji Nataše Barbare Gračner z igralcem Urošem Fürstom. Za zdaj so na voljo vstopnice za vse tri uprizoritve.

V Mestnem gledališčem ljubljanskem bo ob 19.30 na Velikem odru na ogled družinska drama Tih vdih avtorja in režiserja Nejca Gazvode, na Mali sceni pa ob 20. uri avtorski projekt Vse to sem videla, ko sem letela mimo mladega igralca Matica Lukšiča. V gledališču so se odločili za uvedbo posebne politike prodaje vstopnic: na voljo so samo na blagajni, kjer je še kar nekaj prostih vstopnic za obe uprizoritvi.

Samo Ravnikar in Laura Ivančič v prizoru iz predstave Ljubezen, strast in grdi puloverji. Foto: Šentjakobsko gledališče/B. Slana
Samo Ravnikar in Laura Ivančič v prizoru iz predstave Ljubezen, strast in grdi puloverji. Foto: Šentjakobsko gledališče/B. Slana

V Šentjakobskem gledališču bodo ob 19. uri uprizorili komedijo Kena Ludwiga Ljubezen, strast in grdi puloverji v režiji Jaše Jamnika. Vstopnice so še na voljo, so sporočili iz gledališča.

Siti teater bo ob 19.30 na ogled ponudil stand-up komedijo Perice Jerkovića in kantavtorja Roberta Petana Zbogom korona, mi gremo na dopust. Vstopnice so za zdaj še na voljo.

V Španskih borcih bodo gostili Špas teater s komedijo Jurija Zrneca Avdicija, ki si jo bo mogoče ogledati ob 18. uri in 20.30. Vstopnice za oba termina so še na voljo.

SNG Maribor bo v Veliki dvorani ob 17. uri ponudil Verdijevo opero La traviata pod taktirko Gianluce Martinenghija, v Stari dvorani pa bo 18. uri na sporedu predstava Erika Gedeona Večno mladi v režiji Sandyja Lopičića. Za obe predstavi je na voljo še precej mest.

Prizor iz predstave Večno mladi. Foto: Damjan Švarc/SNG Maribor
Prizor iz predstave Večno mladi. Foto: Damjan Švarc/SNG Maribor

Tudi v celjskem gledališču so še na voljo vstopnice za komedijo Floriana Zellerja Laž v režiji Jerneja Kobala.

V Prešernovem gledališču Kranj bo na ogled dramski omnibus Monologi s kavča, ki združuje monologe osmih slovenskih dramatičark in dramatikov. Tudi za to silvestrsko predstavo so še na voljo vstopnice.

Špas teater bo v Kulturnem domu Mengeš ponudil predstavo Tine Gorenjak Večno samska, ki si jo bo mogoče ogledati ob 18. uri in 20.30. Za obe uprizoritvi je na voljo še nekaj prostih vstopnic.

V SNG-ju Nova Gorica bo na sporedu 100. ponovitev predstave Realisti v režiji Jureta Karasa, za katero so vstopnice še na prodaj.

Avditorij Portorož bo ob 19.30 gostil komika Tadeja Toša s Silvestrskim (na)valom, za kar je še na voljo nekaj vstopnic.

Sorodna novica Vzporedni materi

V gledališču Koper bo mogoče prisluhniti koncertu Tea Collorija in Momenta Cigano z gostjo KitKat – Katjo Štajner. Vstopnice so prav tako še na voljo, so sporočili iz gledališča.

V Kinodvoru si bo mogoče ob 18. uri ogledati film Francoska depeša v režiji Wesa Andersona, ob 21. uri pa film Pedra Almodovarja Vzporedni materi. Vstopnice so že v prodaji.

V Slovenski kinoteki pa bodo predvajali film iranskega režiserja Abbasa Kiarostamija 24 slik, za katerega so prav tako vstopnice še na voljo.