Vsako noč glasbo vrtijo tudi didžeji. Foto:
Vsako noč glasbo vrtijo tudi didžeji. Foto:
Ob odprtju je bil v središču Ljubljane performans Funny Faces. Foto: RTV SLO
Med gosti Trnfesta je tudi 'elektro-violončelist.'

Trnfest bo do 31. avgusta ponujal glasbene, gledališke, plesne, filmske dogodke in razstave likovnih ter fotografskih del. Festival so odprli na Prešernovem trgu, kjer se je s performansom Funny Faces predstavilo gledališče Teatr Porywacze Cial s Poljske, dogajanje pa se je nadaljevalo v KUD-u Franceta Prešerna.

Tam ej glasbeni Trnfest odprl koncert makedonske romske skupine Picikato Brass Band, pred koncertom pa so v klubskih prostorih odprli še razstavo fotografij Žige Koritnika.

Dogaja se tudi v dvorani
Po osrednjih dnevnih dogodkih, ki bodo na dvorišču KUD-a, se bo dogajanje vsak dan nadaljevalo tudi v dvorani, kjer bodo različni didžeji predstavljali raznovrstno glasbo, nekajkrat pa bodo oder zasedli tudi gledališki improvizatorji.

Pogled na program pokaže, da kudovci niso pozabili niti na najmlajše, saj jih bodo med drugim zabavali Romana Krajnčan, Teater Kuglica, cirkus Buffeto in drugi, udeležili pa se bodo lahko tudi več ustvarjalnih delavnic.

Vrsta domačih in tujih gostov
Organizatorji so v goste povabili tudi izvajalce iz Indije, Italije, Hrvaške, ZDA, Srbije in Črne gore. Med domačimi izvajalci, ki jih bo v Trnovem mogoče slišati, so na primer Jani Kovačič in njegova zasedba Sextettz, N'Toko, Hic et Nunc in zasedbe projekta Elektrostars, iz tujine pa v Ljubljano prihajajo tudi ameriški folk-rockerji Woven Hand, belgijska skupina Daau, Dhoad Gypsies From Rajahstan iz Indije, nemški izvajalec Wolfram Huschke.

Festival se bo zadnji avgustovski dan sklenil s koncertom italijansko-hrvaške zasedbe East Rodeo, ki svojo glasbo označuje kot etno, rock, džez psihadeliko balkaniko.

Tudi letos bo promenada

V okviru Trnfesta bo tudi letos med 26. in 30. avgustom potekala Emonska promenada, mednarodni ulični festival. Tedaj bodo Trnovski most in Emonski ulico zasedli ulični umetniki iz 14 držav, ki bodo priredili več kot trideset dogodkov.