Nadaljnje korake odbora za ohranitev samostojnega resorja za kulturo bo KOKS predstavil v četrtek. Foto: BoBo
Nadaljnje korake odbora za ohranitev samostojnega resorja za kulturo bo KOKS predstavil v četrtek. Foto: BoBo

Ta trenutno združuje društva pisateljev, prevajalcev, likovnikov in glasbenikov ter bo po besedah predsednika Društva slovenskih pisateljev Vena Tauferja nadaljnje korake odbora za ohranitev samostojnega resorja za kulturo predstavili v četrtek ob 12.00 v Društvu slovenskih pisateljev. Pripravljajo tudi skupno izjavo, ki bo javnosti predstavljena predvidoma v sredo oziroma četrtek na novinarski konferenci.
V senci Prešernovega spomenika
Trpanju kulture v en ministrski žakelj nasprotujejo tudi v razredu za umetnosti SAZU, protestu pa se pridružuje še sindikat Glosa, ki pripravlja na predpoldan kulturnega praznika7. februarja ob 11.55, pred Prešernovim spomenikom na Tromostovju protestni dogodek, poimenovan Ustanovitev ministrstva za kulturo v senci - Prešernovega spomenika.
Podporo prizadevanjem za ohranitev samostojnega resorja za kulturo - ki so se začela minuli teden s peticijo proti ukinitvi samostojnega ministrstva za kulturo na spletni strani Življenje na dotik v sklop EPK- pa so izrazili tudi v stranki in gibanju TRS, ki so v izjavi za javnost zapisali, da zavračajo namero po nekritičnem ukinjanju samostojnega resorja. Ob tem opozarjajo, da brez ustvarjalnosti ni mogoče pričakovati izhoda iz gospodarske krize.