Peelov prejšnji film, grozljivka Zbeži!, je postal svojevrsten mejnik v svojem žanru, ko je osvojil oskarja za najboljši izvirni scenarij. Foto: IMDb
Peelov prejšnji film, grozljivka Zbeži!, je postal svojevrsten mejnik v svojem žanru, ko je osvojil oskarja za najboljši izvirni scenarij. Foto: IMDb

V grozljivki Us Winston Duke in Lupita Nyong'o igrata zakonca, ki morata sebe in svoja otroka obvarovati pred napadom skupine vsiljivcev, ki so videti kot njihove zrcalne podobe.

V prvem delu napovednika je posebej izpostavljena antologijska skladba I Got 5 on It dua Luniz ("To je pesem o drogah," pripomni mlada Shahadi Wright Joseph), a ni čisto jasno, kakšen je njegov pomen v tem kontekstu.

V zgodbi, ki se vrti okrog dveh parov različnih ras, poleg omenjenih zvezdnikov nastopijo še Elisabeth Moss (Deklina zgodba), Anna Diop (Titani) in Kara Hayward (Kraljestvo vzhajajoče lune).

Oglejte si napovednik:

Večne resnice zgodb o pošastih
"Zgodbe o pošastih so eden najboljših načinov, kako se dokopati do globljih resnic in se spopasti s strahovi, ki imajo družbo v primežu,
" je v povezavi s svojim novim filmom pred kratkim izjavil Peele. In za kakšno globljo resnico gre tokrat? "Da smo sami sebi najhujši sovražnik," je režiserjev skop odgovor. Pred tem je namignil še, da bo novi film precej drugačen od Zbeži!, ki je bil nekakšna "družbena srhljivka". Tokrat gre odločno v smer grozljivke, vključno s pošastmi, strašljivimi maskami in nadnaravnimi elementi.

Recenzija grozljivke Zbeži!

Vabilo k študijskemu pristopu
Peele prav tako ne skriva, katere grozljivke so ga navdihovale in se v taki ali drugačni obliki presejale v DNK njegovega novega filma. Svojim oboževalcem za "domačo nalogo" priporoča naslednji seznam filmov: Ptiči (1963), Sijanje (1980), Dead Again (1991), Funny Games (1997), Šesti čut (1999), A Tale of Two Sisters (2003), Martyrs (2008), Vampirska ljubezen (2008), The Babadook (2014) in Zlo za petami (2014). Te iste filme je morala preučiti tudi njegova igralska zasedba.

V ameriške kinematografe film prihaja 15. marca, slovenska premiera pa še ni napovedana.