Josh Brolin bo pri snemanju filma sodeloval kot producent in glavni igralec, Tim Burton pa k projektu še ni nepreklicno pristopil. Foto: EPA
Josh Brolin bo pri snemanju filma sodeloval kot producent in glavni igralec, Tim Burton pa k projektu še ni nepreklicno pristopil. Foto: EPA
Notredamski zvonar, Victor Hugo
Leta 1831 je izšel roman, v katerem je francoski pisatelj Victor Hugo opisal tragično ljubezensko zgodbo zaradi videza iz družbe izobčenega zvonarja pariškega arhitekturnega ponosa, Quasimoda, zagledanega v lepo Esmeraldo. Foto: Wikipedia

Še eno filmsko predelavo romana iz leta 1831 snema hollywoodski studio Warner Bros., ki je priredbo prepustil scenaristoma Kieranu in Michele Mulroney, tudi avtorjema nadaljevanja Sherlocka Holmesa.
Josh Brolin, ki ga med drugim poznamo po filmih Ni prostora za starce in najbolj svežem Pravem pogumu, bo pri filmu sodeloval kot producent in v zgodbi o grbavem zvonarju Quasimodu, tragično zaljubljenem v lepo ciganko Esmeraldo, tudi zaigral.
Burton bo počakal na scenarij
Quasimodovo spopadanje z mestnimi stražniki, ljubezen do lepotice, ki je ukradla srce marsikaterega moškega, soočanje s prevaro, temačen prostor gotske katedrale, obdane s skulpturami pošasti, ki jo varujejo, je nedvomno svet, ki je Timu Burtonu pisan na kožo. Vendar režiser, ki se je tudi nazadnje ukvarjal s knjižno priredbo, Alico v Čudežni deželi, trenutno pa je zaposlen s produkcijo filma Dark Shadow, v Notredamskega zvonarja še ni uradno privolil. Njegova končna odločitev bo odvisna od tega, kakšen bo scenarij.
Nepregledna množica filmskih priredb
Hugojev roman so prvič priredili že leta 1905, film pa takrat imenovali Esmeralda. Zadnji večji priredbi so posneli leta 1997, ko sta nastala tako Disneyjev animirani film kot igrani celovečerec z Mandyjem Patinkinom in Salmo Hayek v glavnih vlogah.
Če bo Notredamski zvonar zares uresničen, bo to drugi film v zadnjem času, v katerem bo Brolin igral iznakažen lik. Pred nedavnim je igral Jonaha Hexa, maska njegovega poškodovanega obraza pa očitno ni najbolj uspela, saj je bil nominiran za zlato malino.