Novinka na platnu: študentka igre Nina Ivanišin. Foto: MMC RTV SLO
Novinka na platnu: študentka igre Nina Ivanišin. Foto: MMC RTV SLO
Kozoletova Slovenka o prostituciji

Film nastaja v mednarodni koprodukciji, največ denarja, slabih 700.000 evrov, je prispeval Filmski sklad RS, a je njegova odobritev trajala skoraj pet let. Gre za nadaljevanje projekta z naslovom Temna stran zemlje, ki ga je sklad prvič zavrnil leta 2003. Istega leta je Kozole s filmom Rezervni deli tekmoval na Berlinalu.

Nevarno visenje nad balkonom
Eden izmed nepozabnih prizorov bo gotovo izsiljevanje študentke angleščine Aleksandre, ki se, da bi odplačala stanovanjski kredit, odloči prodajati svoje telo; stranke išče pod oglasom Slovenka. Varnostno najbolj zahteven prizor so posneli s pomočjo dveh strokovnjakov za delo na višini, igralka je bila dvakratno varovana - z vrvmi pod obleko in držanjem dveh igralcev, varovan je bil tudi direktor fotografije. Za isti prizor z žabje perspektive so uporabili kaskaderko. Na prizorišču je bila tudi ekipa TV Slovenija - več v priloženem videoposnetku.

Prvi preizkus za Nino Ivanišin
V vlogi Aleksandre se prvič preizkuša študentka 4. letnika AGRFT-ja Nina Ivanišin, ki je povedala, da se je od režiserja in ekipe veliko naučila "sproti", med snemanjem.

Film bodo posneli v 36 dneh, končan naj bi bil do konca leta. Pred prvim snemalnim dnem v Ljubljani so snemali v Krškem, sledi še Kranj.

Kozoletova Slovenka o prostituciji