New York, štiri uspešne ženske in obvezne visoke pete - vam je kaj znano? Foto: ABC
New York, štiri uspešne ženske in obvezne visoke pete - vam je kaj znano? Foto: ABC
Lipstick Jungle
Tam zunaj je prava džungla - ste primerno oblečeni? Foto: NBC

Cashmere Mafia (naslov bi lahko poskusili prevesti kot Mafija v kašmirju) je nova serija ustvarjalca Seksa v mestu Darrena Stara in se vrti okrog življenj štirih žensk na položajih, prijateljic iz obdobja študija, ki poskušajo uspešno uravnotežiti svoje kariere in družinsko življenje sredi urbane džungle New York Cityja.

Glavno vlogo Mie Mason je v "Mafiji" prevzela Lucy Liu, poleg nje pa se v novi dramediji, ki zaradi stavke scenaristov še čaka na premiero, pojavljajo še Frances O'Connor, Miranda Otto in Bonnie Somerville.

Candace Bushnell spet "udari"
Na male zaslone naj bi februarja (če bo stavke le enkrat konec) prišla tudi Lipstick Jungle (Džungla šmink) z Brooke Shields, Kim Raver in Lindsay Price v glavnih vlogah, ki se prav tako odvija v New Yorku, prihaja pa izpod peresa avtorice knjižne predloge za Seks v mestu, Candace Bushnell.

Gre za pogled na življenje Nico, Wendy in Victory - tri (izmišljene, a podobnost z resničnimi osebami - v ustaljenem slogu Bushnellove - ni zgolj naključna!) imena s seznama najvplivnejših 50 žensk v New Yorku, ki ga sestavljajo pri časopisu New York Post.

Rivalstvo med moškimi ne obstaja?
Liujeva je pred kratkim izjavila, da ima dovolj novinarskih vprašanj, če bo njena nova tv-serija neposreden napad na Lipstick Jungle - obe seriji imata poleg pomenljivih besednih iger v naslovu torej skupno tudi to, da se osredotočata na glavne ženske like in sta na neki način podobni kultnemu Seksu v mestu.

Igralka, ki se je uveljavila z vlogo okrutne Ling v seriji Raztresena Ally, pravi, da je na televiziji za vse "ženske" oddaje dovolj prostora in je ker malce užaljena, saj je prepričana, da novinarji moških igralcev nikoli ne bi spraševali o rivalstvu z drugimi oddajami, v katerih igrajo moški. Povedala je: "To je tako čudno vprašanje. Ljudje me sprašujejo: Kaj misliš o teh novih oddajah, vam predstavljajo konkurenco? Ne. Zakaj bi morali tekmovati med sabo? Zakaj pač ne bi moglo obstajati več oddaj o ženskah? Nihče ne vpraša moškega, če mu je težko, ker obstaja še ena oddaja o moških."

Boste počakali, da "Mafija" in "Džungla" prideta na slovenske zaslone, ali se že mrzlično pripravljate na nalaganje prvih epizod s spleta? Mi vam na ogled ponujamo napovednika.

A. K.