Oder v
Oder v "nočni izvedbi." Foto: EPA

Del zadnje bondijade so namreč posneli prav v Bregenzu, in sicer gre za 7-minutno sekvenco, ki se je dogajala na znamenitem plavajočem odru Seebühne med operno predstavo Tosca, v njej pa je sodelovalo 1.500 statistov.

Obiskovalci brezplačne razstave, ki bo postavljena v sklopu festivalskega kompleksa "Bregenzer Festspiele", bodo lahko stopili v zakulisje operne scene in si sedem minut, ki so se na platnu odvile bliskovito, ogledali s pomočjo posameznih slik in rekvizirov.

V kraju na skrajnem zahodu Avstrije sicer od leta 1946 vsako leto julija in avgusta prirejajo gledališki festival.

Še vedno uspešna serija
Kvantum sočutja je 22. film o Jamesu Bondu po vrsti in drugi, v katerem je nastopil Daniel Craig, že šesti igralec, ki je upodobil agenta 007. Serija se je začela leta 1962 s filmom Dr, No, kjer je nastopil še vedno neprekosljivi Sean Connery. To je še vedno najdaljša in finančno najbolj uspešna filmska serija v angleškem jeziku. Lik je ustvaril Ian Fleming leta 1953, nastopil pa je v 12 njegovih romanih in dveh zbirkah kratkih zgodb.

Zadnji film se začne, ko agent 007 zajame zloveščega G. Whita, ki je izsiljeval in umoril njegovo usodno ljubezen Vesper. Bond med iskanjem morebitnega dvojnega agenta v vrstah MI6 na Haitiju spozna fatalno lepotico Camille.

Skupaj odkrijeta, da je zaroto svetovnih razsežnosti skoval skrivnostni Dominic Green, na minskem polju prevar, umorov in vratolomnih akcij pa mora Bond ves čas ostati korak pred okrutnimi teroristi, dvoličnimi agenti Cie in zvedavo šefinjo M.

Kvantum sočutja je nastal v režiji Marca Forsterja, ki je posnel tudi filma Bal smrti (2001) in V iskanju dežele Nije (2004). Film si je ogledalo 75 milijonov gledalcev v 79 državah.