Johnny Depp oz. Jack Sparrow je spet oblekel piratska oblačila. Foto: Kolosej
Johnny Depp oz. Jack Sparrow je spet oblekel piratska oblačila. Foto: Kolosej
Pirati s Karibov: Mrtvečeva skrinja
Pirati s Karibov so britanske skrinje že lepo napolnili. Foto: Kolosej

Rekordna gledanost pa se obeta tudi v Združenih državah, kjer je prvi del piratske pustolovščine s podnaslovom Prekletstvo črnega bisera prislužil kar 654 milijonov dolarjev.

Napovedi za drugi del so še bolj optimistične, saj naj bi film že v prvih treh dneh predvajanja prislužil več kot 100 milijonov dolarjev. Drugi del Piratov bo, po Spider Manu 2 in Shreku 2, tretji najširše lansirani film onkraj luže, saj se bo hkrati začel predvajati na več kot 4.133 mestih.

Stara zasedba piratskih pustolovcev
Tako kot v prvem filmu iz leta 2003 gusarski bratovščini tudi v nadaljevanju ostajata zvesta tako Johnny Deep ali kapitan Jack Sparrow kot tudi njegova pogumna prijatelja Keira Knightley in Orlando Bloom. Sparrow se s svojo ekipo tudi tokrat poda v boj z nadnaravnimi silami. Izkaže se namreč, da je ekscentrični kapitan dolžan krvni davek Davyju Jonesu, ki poveljuje legendarni ladji duhov Leteči Holandec, najhitrejši in najbolj spretni ladji na oceanu. Če Sparrowu ne uspe premagati brezsrčnega kapitana ladijske prikazni bo moral na njegovi ladji odslužiti 100 hlapčevski let. Zadosten razlog, da se začne divja piratska pustolovščina, kjer podvodnih duhov in pošasti kar mrgoli in kjer brez neverjetnih spretnosti v mečevanju ne gre.