Drugi del Piratov vedno znova podira rekorde. Foto: EPA
Drugi del Piratov vedno znova podira rekorde. Foto: EPA
Johnny Depp, Pirati s Karibov: Mrtvečeva skrinja
Pirati so očitno res naleteli na zaklad. Foto: Kolosej

Pirati so s prisluženim zneskom, ki so ga v Združenih državah dosegli v pičlih treh tednih, film, ki je najhitreje do zdaj dosegel 300 milijonov dolarjev. Drugi filmi so za kaj takega potrebovali povprečno šest mesecev. Na drugo mesto filmov, ki trenutno v ZDA služijo največje vsote, se je uvrstil animirani film The Monster House Stevena Spielberga.

3D-film zasedel drugo mesto
Film o treh najstniških prijateljiih, ki jim domišljijo buri skrivnostna hiša čez cesto, v kateri naj bi strašilo, je do zdaj v filmske blagajne prinesel 23 milijonov ameriških dolarjev. The Monster House, ki je nastal pod okriljem družbe The Columbia Pictures, odlikujejo posebni učinki in tridimenzionalost, ki naj bi v prihodnje povečala obisk kinematografov.

Tretje mesto Dami iz vode
Na tretjem mestu mu sledi fantazijski film Lady in the Water, po katerega se je podpisal M. Night Shyamalan, ki je med drugim režiral filmske uspešnice, kot so Šesti čut, Vas ob gozdu IN Znamenja. Zgodba o mladi ženski, ki jo upravnik stanovanjske hiše reši iz bazena, za katero pa se izkaže, da ne pripada resničnemu svetu, temveč pravljici iz knjige, je prisluži 18 milijonov ameriških dolarjev. Slovensko občinstvo si ga bo lahko na velikih platnih ogledalo v začetku letošnjega avgusta.