Harry in Hermiona sta se, tudi brez pomoči čarovnij, iz otrok prelevila v najstnika. Foto: Warner
Harry in Hermiona sta se, tudi brez pomoči čarovnij, iz otrok prelevila v najstnika. Foto: Warner
Katie Leung na premieri filma v Londonu.
Harryja od knjig in prijateljev odvrne lepa Čo Čing, ki jo igra Katie Leung. Foto: EPA

Čeprav sta Harry in Ron v prvih treh delih obračunala z najrazličnejšimi pošastmi – od troglavih psov do orjaških pajkov – pa ju zdaj čaka še težja preizkušnja: dekleta. Daniel Radcliffe, ki igra Harryja, priznava, da je med njim in njegovim likom obstaja neka podobnost: v neposredni bližini deklet oba izgubita tako dar govora kot sposobnost normalnega obnašanja.

V filmu Harry Potter in ognjeni kelih za naslovnega junaka usodno žensko predstavlja sošolka Čo Čing (igra jo Katie Leung). Harry se tako dolgo obotavlja s povabilom na božični ples, da Čo dobi drugega plesalca (no, tisti najbolj vneti bralci že vedo, da se neizpeta ljubezen malo bolj razvije v peti knjigi).

Potne dlani in tresoč glas
Daniel zatrjuje, da je ena od stvari, ki mu je pri Harryju in Ronu najbolj všeč, prav to, da so njuni "zmenki" popolne polomije. Emma Watson (filmska Hermiona) je dodala le, da ljubezenske težave dekletom prav tako ne prizanesejo in da bi se morale zavedati, da so tisti fantje, ki so do njih najbolj zlobni, vanje verjetno do ušes zaljubljeni. Hermiona, v katero se je medtem zaljubil Ron, se v filmu zaplete z Viktorjem, Harryjevim glavnim tekmecem v igri quidditch.

Resnici na ljubo ...
Vse tri mlade filmske zvezde se strinjajo, da so zvesti gledalci od njih verjetno pričakovali, da se bodo lotili tematike hormonov in čudnega obnašanja, ki ga povzročijo. Radcliffe vseeno ni tako sramežljiv, da ne bi omenil, da mu objemanje s Katie, ki ga v prejšnjih filmih ni bilo, ni pomenilo prevelike nadloge.