Sylvester Stallone je po vsej verjetnosti končal snemanje Rockyjev. Foto: Reuters
Sylvester Stallone je po vsej verjetnosti končal snemanje Rockyjev. Foto: Reuters

Londonsko premiero filma, ki ga je igralec še enkrat obudil po treh desetletjih, je pospremila slavna tematska filmska glasba. Stallone, ki se tokrat ne predstavlja le v vlogi igralca, ampak tudi kot režiser, scenarist in producent, je napovedal, da bo to po vsej verjetnosti tudi zadnji med Rockyji. Igralec je pozdravil množico zbranih oboževalcev, ob tem pa izrazil presenečenje nad tem, koliko se je zbralo mladih.

Mladost proti izkušnjam
Zgodba filma se osredotoča na zdaj že ostarelega nekdanjega prvaka v boksu, ki ga nazaj na boksarsko sceno zvabi neka televizijska oddaja, ki namigne, da bi mladi Rocky zagotovo premagal trenutnega šampiona Masona Dixona. 60-letni igralec se je pred snemanjem filma posvetil precej zahtevnim pripravam, ki so obsegale več mesecev treninga, med tem pa si je pridobil nemalo poškodb, med drugim tudi poškodbi vratu in noge. Stallonu delajo v filmu družbo Burt Young, Milo Ventimiglia kot Rocky Jr., Geraldine Hughes in James Francis Kelly III.

Prvi film Rocky, scenarij za katerega je prav tako napisal glavni igralec sam, so posneli leta 1976. Leto kasneje je prejel oskarja za najboljši film in najboljšo režijo, Stallonu pa je prinesel film nominacijo za najboljšega igralca.