Candace Bushnell je v junakinjo Carrie Bradshaw baje vlila velik del sebe. Foto: HBO
Candace Bushnell je v junakinjo Carrie Bradshaw baje vlila velik del sebe. Foto: HBO
Chris Noth
Seks v mestu brez Živine ne bi bil enak, tako da upamo, da bo pristopil tudi k filmu. Foto: HBO

Že tri leta, kolikor je minilo od izteka svoj čas najpriljubljenejše tv-nanizanke, Seks v mestu, se redno pojavljajo govorice o tem, da bodo prej ali slej posneli še filmsko različico zgodbe o štirih Newyorčankah, katerih prijateljstvo je močnejše od vsakega moškega ali čudovitega para čevljev, ki jim prekrižata pot.

Ker filma kar ni in ni bilo, so tabloidi pisali, da se glavne igralke med seboj ne morejo videti, da ima Sarah Jessica Parker za svojo kariero drugačne načrte, da je Kim Cattrall zahtevala previsok honorar in tako dalje. Zdaj pa je časopis Variety objavil novico, da je studio New Line s televizijsko mrežo HBO, ki je Seks v mestu predvajala, tik pred podpisom pogodbe za predajo pravic za snemanje in distribucijo filma.

Dekleta že, Kaj pa Živina?!
Glavni pogoj je izpolnjen – v visoke petke svojih junakinj bodo znova stopile vse štiri, Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis in Cynthia Nixon, ni pa še znano, ali se jim bo pridružil mrki in skrivnostni, a nepogrešljivi Chris Noth (Živina). Film naj bi kar po lastnem scenariju režiral Michael Patrick King.

Živijo v svojem malem popolnem svetu
Nadaljevanka je seveda nastala po predlogi zbirke kolumn pisateljice Candace Bushnell, ki je z zgodami in nezgodami Carrie Bradshaw (iste inicialke!) baje opisovala pravzaprav svoje življenje. Carrie, Samantha, Charlotte in Miranda naj bi predstavljale različne plati samske ameriške ženske na pragu 3. tisočletja (marsikdo je likom očital elitizem, češ da ustvarjajo podobo izključno bele, premožne in plehke Amerike).

A. J.