Stric Leo je eden izmed likov iz serije Seinfeld, ki so se gledalcem najbolj priljubili. Foto: NBC
Stric Leo je eden izmed likov iz serije Seinfeld, ki so se gledalcem najbolj priljubili. Foto: NBC

Kot je nekdo iz njegovega kroga prijateljev povedal za Reuters, je bil Lesser pred nekaj tedni sprejet v rehabilitacijski center blizu svojega doma v Burbanku v Kaliforniji, umrl pa je mirno, po zajtrku.

Čeprav se je Lesser, televizijski in filmski veteran, pojavil v le 15 epizodah Seinfelda, je bil njegov lik iz kultne humoristične nanizanke iz 90. let eden tistih, ki so si jih gledalci najbolj zapomnili.

Lik strica Leo je svojega nečaka (Jerry Seinfeld) vedno pozdravil z glasnim vzklikom "Hello!", njegovega priimka niso nikoli razkrili, znan je bil pač kot stric Leo, ki je v eni od epizod kuharja v restavraciji obtožil antisemitizma, ker je bilo meso v njegovem hamburgerju še malce surovo. V neki drugi epizodi je Jerry strica zasačil med krajo v knjigarni, Leo pa je hlinil zmedenost.

Lesserjeva pleša in ostre poteze so še okrepile komični naboj lika, Jerry se je nekoč pošalil, da je videti kot Adonis, ki bi moral postati svinger. A je že v isti epizodi zbadljivo ugotovil: "Če obstaja ženska, ki te lahko prenaša več kot deset zaporednih sekund, bi se je moral okleniti do smrti. No, saj smrt tako ni daleč."

Lesser je igral že od 50. let naprej in dolgo pred Seinfeldom ustvaril številne vloge, med drugim je igral ob Stevu McQueenu, Clintu Eastwoodu, Barbri Streisand, Leeju Marvinu, Dustinu Hoffmanu ... Pozneje je imel vlogo v seriji Raymonda imajo vsi radi, igral je Garvina, ki je, podobno kot stric Leo, vedno ko je zagledal prijatelja Franka Baroneja (oče osrednjega lika, ki ga igra Ray Romano), od navdušenja krilil z rokami. Nazadnje se je na ameriških televizorjih pojavil v vlogi soseda v epizodi serije Castle iz leta 2009.