Foto:
Foto:
Med nominiranci za najboljšega igralca je tudi Liam Neeson, ki je v istoimenskem filmu zaigral znanega ameriškega seksologa Kinseyja.

Največ nominacij sta si prislužila filma The Aviator Martina Scorseseja Million Dollar Baby Clinta Eastwooda. Poleg njiju se za najprestižnejšo nagrado - za najboljši film - potegujejo še Closer, Finding Neverland, Hotel Rwanda in Kinsey.

Najboljša igralka ...
Med nominirankami za najboljšo igralko so Scarlett Johansson (A Love Song for Bobby Long), Nicole Kidman (Birth), Imelda Stauntone (Vera Drake), Hilary Swank (Million Dollar Baby) in Uma Thurman (Kill Bill vol. 2).

Najboljši igralec ...
V kategoriji za najboljšega igralca so nominirani Javier Bardem (The Sea Inside), Don Cheadle (Hotel Rwanda), Johhny Depp (Finding Neverland), Leonardo DiCaprio (The Aviator) in Liam Neeson (Kinsey).

Bodo tudi tam v Hollywoodu zmagali Zboristi?
Hollywoodsko združenje med drugim podeljuje tudi nagrade v sekciji komedije in muzikala ter za najboljši tujejezični film. Tukaj so poleg Dnevnika motorista in Zboristov (ki smo si ju lahko ogledali tudi na Liffu), še A Very Long Engagement, The Sea Inside in Houseof Flaying Daggers.

Zlati globusi veljajo za napovednika oskarjev, ki jih akademija za filmsko umetnost in znanost podeli mesec kasneje.