Foto:
Foto:
Courtney Love
43-letna Courtney naj bi se končno otresla odvisnosti od mamil, a vedno se pojavljajo nove težave ... Foto: EPA

Ni čisto jasno, kaj bo nepridiprav počel s Cobainovim pepelom, a razvpita Love trdi, da naj bi bil tat nekdanji prijatelj, ki je vedel, da ima Kurtove ostanke shranjene v rožnati ročni torbici v obliki medvedka v svoji garderobi. Courtney zdaj trdi, da se ji zaradi tatvine porajajo samomorilske misli: "Ne morem verjeti, da bi mi kdo ukradel Kurtov pepel. To se mi zdi ogabno, najraje bi naredila samomor. Če jih ne dobim nazaj, ne vem, kaj bom storila."

"Komu še ukradejo možev pepel?"
Večino Cobainovega pepela so sicer po njegovi smrti - 5. aprila 1994 si je s strelom v glavo po dolgem boju z odvisnostjo od mamil vzel življenje; star je bil komaj 27 let - razstresli po nekem newyorškem budističnem templju in v reko Wishkah v ameriški zvezni državi Washington, kjer se je rodil.

A Love pravi, da je nekaj pepela vzela zase in ga shranila na mestu, ki je bil njena dobro varovana skrivnost - do zdaj. Za neki ameriški tabloid je Courtney, ki ima s Kurtom danes 15-letno hčer Frances Bean, povedala še: "To je vse, kar mi je ostalo od njega. Komu še ukradejo možev pepel?"

Težave kontroverzne Courtney
Sicer to ni prvič, da se je Lovova, ki je sicer Cobainovi oboževalci nikoli niso ravno cenili in so jo pri reviji Rolling Stone razglasili za "najbolj kontroverzno žensko v zgodovini rocka", zapletla v škandal. Marca letos, na primer, je trdila, da nekdo uporablja Cobainovo davčno številko in naj bi ukradel za več kot 200 milijonov dolarjev njegovega premoženja (s katerim upravlja ona). A pri tokratni kraji je Courtney prepričana, da ve, kdo je krivec.

A. K.