Kdor ne more na prestavljena koncerta, lahko za vstopnico dobi povrnjen denar. Foto: Gilmourova spletna stran
Kdor ne more na prestavljena koncerta, lahko za vstopnico dobi povrnjen denar. Foto: Gilmourova spletna stran
Pink Floyd
Pink Floyd so lani nastopili v Londonu na koncertu Live 8. Foto: EPA
Bazilika svetega Marka v Benetkah
Med koncertom Pink Floydov naj bi bili poškodovani celo stebri bazilike na Markovem trgu. Foto: RTV SLO

Kot je nekdanji član skupine Pink Floyd zapisal na svoji spletni strani, so vstopnice še vedno veljavne, in sicer si bodo lahko oboževalci, ki so kupili karte za 4. avgust, z njimi ogledali koncert 11. avgusta, s sobotnimi vstopnicami pa si bo mogoče ogledati koncert 12. avgusta. Kdor zaradi spremenjenega datuma na koncert ne bo mogel, bo dobil povrnjen denar pri prodajalcih vstopnic.

Slabo postavljen oder je prenevaren
Koncerta sta bila odpovedana le nekaj ur pred začetkom prvega dogodka na Markovem trgu, vzrok pa je bil krivo postavljen eden od nosilcev odra, zaradi česar je obstajala nevarnost, da se oder podre. V konstrukciji odra so napako odkrili šele na tonski vaji, zaradi česar jo je bilo nemogoče pravočasno odpraviti, organizatorji pa si niso upali tvegati, da bi se oder zaradi težke opreme, s katero na koncertu pričarajo pestro igro luči, sesul pod Gilmourovimi nogami.

Zaklet Markov trg
Glasbenik pa je imel še en razlog, zakaj se s tveganim koncertom v Benetkah ni želel šaliti. Pink Floydi so na Markovem trgu v središču mesta na vodi nastopili že leta 1989, ko se je med arkadami zbralo okoli 200.000 poslušalcev, ki so za boljši pogled na legendarno skupino plezali tudi na balkone in strehe zgodovinskih stavb. Škodo naj bi utrpeli tudi bazilika in doževa palača, trajalo pa je tudi kar nekaj dni, preden so kaos v središču enega od biserov svetovne arhitekture spravili v red. Benečani so morali na pomoč poklicati celo vojsko, da je pomagala počistiti smetišče, ki so ga zaradi pomanjkanja zmogljivosti za sabo pustili obiskovalci koncerta. Koncerta pa se verjetno še vedno dobro spominjata dva tedanja svetnika, ki sta se zaradi visokih stroškov koncerta znašla celo na sodišču.

17 let modrejši Gilmour si tokrat ni želel nakopati besa Benečanov, zato je koncerta raje prestavil, ob tem pa se je iskreno opravičil vsem oboževalcem, ki so se že odpravili v Benetke, a so pot opravili zaman.