Album Pin Ups je bil zamišljen kot prvi del dvodelnega projekta
Album Pin Ups je bil zamišljen kot prvi del dvodelnega projekta "nostalgije za šestdesetimi". Na drugi plošči, ki bi ji bilo naslov Bowie-ing Out, bi bile priredbe pevčevih najljubših ameriških izvajalcev - a ni bila nikoli niti posneta. Foto: BBC
Za naslovnico albuma se je slikal s supermanekenko Twiggy.

Petnajstminutno kvazidokumentarno oddajo, ki je na trak ujela pet priredb z albuma ter Bowiejeva razmišljanja o londonski glasbeni sceni, je zvezdnik pripravil s producentom Kenom Scottom. Bowie tukaj "nastopi" kot svoja najzgodnejša inkarnacija, David Jones, Londončan, ki obožuje glasbo in je na tekočem z dogajanjem po klubih.

Večini oddaje lahko še do konca tedna prisluhnete na tej povezavi

Kaseta je prah nabirala v arhivu
Posnetek oddaje je na kaseti, označeni preprosto Radio Show, odkril Nigel Reeve, ki skrbi za katalogiziranje Bowiejevih posnetkov. "Ko sem prvič poslušal posnetek, enostavno nisem mogel verjeti," je dejal Reeve in dodal: "Je izjemno redka najdba, razen Davida in Kena zanjo sploh nihče ni vedel."

Na posnetku so predvajane priredbe Rosalyn zasedbe The Pretty Things, Here Comes the Night skupine Them, I Wish You Would zasedbe The Yardbirds, Sorrow The Merseys (ki je danes znana predvsem v Bowiejevi priredbi) in I Can't Explain skupine The Who.

Scott je z Bowiejem sodeloval pri albumih od Hunky Dor (1971) do Pin Ups (1973), zadnjega, ki ga je posnel v spremljavi skupine The Spiders from Mars.

Bowiejevo leto
Radijski voditelj Shaun Keaveny je predvsem zadovoljen, da bodo na BBC Radio 6 Music "ta zgodovinski posnetek" prvič predvajali "ravno v letu Bowiejeve vrnitve". Glasbenik je namreč po desetih letih marca izdal nov album The Next Day, ki se bo 30. oktobra potegoval za nagrado mercury. Precej prahu pa je dvignila tudi razstava David Bowie Is ..., postavitev "Ziggyjevih" kostumov in drugih predmetov v londonskem muzeju Victoria & Albert.