Luc Besson si je Arthurja zamislil že leta 2003. Foto: RTV SLO
Luc Besson si je Arthurja zamislil že leta 2003. Foto: RTV SLO
Madonna se bo prelevila v animirano princesko; Davidu Bowieju je ostala le vloga negativca. Foto: Reuters

Gre za animirani akcijski fantazijski film Arthur And The Minimoys, ki ga je režiral sloviti francoski režiser Luc Besson. Film bo nastal po Bessonovi knjigi z istim naslovom, uvršča pa se v tradicijo zgodb, kakršni sta Swiftova Gulliverjeva potovanja in Carollowa Alica v čudežni deželi, ki nas popeljejo v svet pomanjšanih dimenzij. V zgodbi bomo spremljali 10-letnega Arthurja, ki poskuša rešiti dom svoje babice, zato išče dedkov zaklad v majhni deželi Minimoys.

Mladega junaka bo (vsaj z glasom) igral Freddie Highmore, ki je že nastopil v uspešni filmski predelavi knjižne uspešnice, Čarli in tovarna čokolade.

Na poti sreča princeso Selenio (Madonna) in Maxa (Snoop Dogg). Skupaj se odpravijo do mesta, v katerem vlada hudobni Malthazar (David Bowie). V filmu bomo slišali tudi glasove nekaterih drugih slavnih glasbenikov.

Med pravljičnim in resničnim svetom
Madonna bo morala svoj del dialogov posneti kmalu, saj se letos poleti odpravlja na koncertno turnejo, film pa naj bi bil v kinematografih že okrog božiča. Če bo uspešen, ima Besson že pripravljen tudi drugi del, Arthur and the Forbidden City.