Nastop na Live 8 je bil, kot da bi si obul udobne, že dobro uhojene čevlje, pravi Waters. Foto: EPA
Nastop na Live 8 je bil, kot da bi si obul udobne, že dobro uhojene čevlje, pravi Waters. Foto: EPA
Roger Waters
Waters ne bi imel prav nič proti novim koncertom. Foto: EPA

V intervjuju za radio XFM je Waters namreč dejal, da bi sodelovanje s skupino, s katero je v osemdesetih letih prekinil sodelovanje, z veseljem nadaljeval. Izvirni člani Pink Floydov so se kot skupina na odru ponovno predstavili letos na koncertu Live 8 v Londonu, tedaj pa so dogodek oglaševali kot edinstven.

V ospredju je vrnitev Take That
Danes pa je zgodba nekoliko drugačna, saj Waters zatrjuje, da bi k sodelovanju pristopil resno in z veseljem, saj se je na londonskem odru počutil izvrstno, kot doma. Na Otoku je bilo sicer v teh dnevih veliko govora o združenjih zasedb, v katerih so daleč prednjačili Take That, ki so (sicer brez Robbieja Williamsa) oznanili, da se bodo znova podali na koncertne odre, vse več pa je govora tudi o te, da bodo ljubitelje skupine Pink Floyd, ki jih tudi po dvajsetih letih od razpada skupine ne manjka, razvajali s koncert v izvirni sestavi.

Waters je o njihovem koncertu v okviru Geldofovega projekta Live 8 dejal, da je bil izjemno zabaven, da so člani skupine z lahkoto zdrsnili v utečene vzorce, in da je od prvega takta pri poskusnih skladbah vse steklo kot namazano. Sicer se Waters trenutno ukvarja s pisanjem glasbe za opero Ca Ira, ki se dogaja v času francoske revolucije in tudi tako dokazuje, da je mogoče preseči omejitve posameznih žanrov.