Osrednje ime, ki ga povezujejo z Live 8, je Bob Geldof. Foto: EPA
Osrednje ime, ki ga povezujejo z Live 8, je Bob Geldof. Foto: EPA
Michael Stipe, R.E.M. Foto: EPA
Razmere na črni celini so nevzdržne. Foto: EPA

Vstopnice bodo v sredo ob 15.00 ponudili v več mestih po Veliki Britaniji, razdeljevali pa jih bodo po načelu kdor prej pride, prej melje. Eden vodij Live 8 Bob Geldof je dogodek že označil za enega opredeljujočih dogodkov, ki se generaciji zgodijo le enkrat.

Skupno več kot 200.000 vstopnic
Britanski BBC je poročal, da bodo vstopnice delili v Londonu, Birminghamu, Bristolu, Cardiffu, Manchestru, Oxfordu in Southamptonu. Sicer so do sedaj razdelili že okoli 150.000 vstopnic za osrednji dogodek projekta Live 8, na katerem se bo oder kar šibil pod slavnimi imeni iz sveta glasbe.

V Londonu bodo med drugimi nastopili U2, R.E.M., Pink Floyd, Madonna, Robbie Williams, Annie Lennox, Elton John, Coldplay, Keane, Paul McCartney, Scissor Sisters, Mariah Carey, Sting, Travis, UB 40, Velvet Revolver, Snoop Dogg, Stereophonics ...

Vse več koncertov ...
Izvirni projekt je poleg koncerta v Londonu obsegal še koncerte v Philadelphii (ZDA), Berlinu, Parizu in Rimu do sedaj pa so se tem mestom pridružili še Tokio, Toronto, Johanessburg in Barrie. Live 8 opozarja na problem revščine v tretjem svetu in poziva k odpisu dolga najrevnejšim državam. Kot lahko preberemo na njihovi spletni strani, opozarjajo, da vsak dan za posledicami revščine umre 30.000 otrok, na to pa bodo organizatorji skušali opozoriti tudi sodelujoče na zasedanju Skupine G-8, ki bo 6. julija v škotskem mestu Gleneagles.

Po Londonu bodo postavili velike zaslone, na katerih bo mogoče spremljati dogajanje na odru Hyde Parka. Organizatorji pričakujejo ogromno množico ljudi, zato bo za promet najverjetneje zaprta tudi znamenita nakupovalna ulica Oxford Street.