Turneja je prestavljena za nedoločen čas. Foto: Reuters
Turneja je prestavljena za nedoločen čas. Foto: Reuters
U2 med latinskoameriškim delom turneje
Na Novi Zelandiji naj bi U2 koncertirali po 12 letih. Foto: EPA

Kot je povedal tiskovni predstavnik skupine, so razprodani del turneje prestavili zaradi bolezni družinskega člana enega od članov skupine, za koga gre, pa ni želel izdati. "Vsak oboževalec skupine bo razumel, da odločitev ni bila lahka," je dejal in jim nove informacije obljubil takoj, ko bo znanega kaj več.



Za en večer tudi dve tretjini plače
U2 so sicer ravno prejšnji teden končali del turneje, s katero so obiskali Latinsko Ameriko, kjer so jih oboževalci sprejeli z navdušenjem. Za brazilske koncerte so vstopnice stale po približno 75 dolarjev, kar je dve tretjini najnižje zajamčene brazilske plače, a so oboževalci stali v vrstal tudi po 12 ur, da so si zagotovili zabavo na koncertu ene najbolj priljubljenih skupin na svetu.

Ko refren poje skoraj 100.000 ljudi ...
Koncert v čilski prestolnici je bil slovesen tudi zato, ker so vodja skupine Bono, kitarist the Edge, basist Adam Clayton in bobnar Larry Mullen jr. prejeli nagrado človekoljubne organizacije Amnesty International, Mehiko pa si bodo lahko zapomnili po 90.000 poslušalcih, ki so se zbrali na stadionu Azteca v mehiški prestolnici.