Majda Sepe se je najprej uveljavila kot pevka džeza. Foto: RTV SLO
Majda Sepe se je najprej uveljavila kot pevka džeza. Foto: RTV SLO
Mojmir Sepe
Pokojničin mož Mojmir Sepe je napisal številne pesmi, ki so v izvedbi Majde sepe osvojile Slovence. Foto: RTV SLO
Majda Sepe
Majda Sepe tudi v zrelem življenjskem obdobju ni izgubila šarma, ki je zapeljal množice ljubiteljev glasbe. Foto: RTV SLO

Skupaj z možem Mojmirjem Sepetom je Majda Sepe pomagala postavljati temelje slovenske zabavne glasbe v obdobju po drugi svetovni vojni. Številne izmed še danes aktualnih skladb, ki so se slovenskemu občinstvu priljubile tudi zaradi odlične izvedbe Majde Sepe, je napisal ravno Mojmir Sepe. Majda Sepe se v spomin Slovencev ni vtisnila le kot pevka lahkotnih popevk, ki so zaznamovale leta razcveta slovenskega radia, ampak tudi kot odlična interpretka bolj resne glasbene zvrsti, šansona. Odlična izvedba in šarm Majde Sepe sta pevki pomagala za šanson, ki sicer velja za glasbeno zvrst za prave glasbene sladokusce, navdušiti tudi širše občinstvo.



Od Majde Sepe se poslavljajo tudi uporabniki našega foruma.
Čeprav je Majdi Sepe čudovit glas podarila že mati narava, pa je leta 1937 rojena pevka svoj dar nadgradila s šolanjem na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani, kjer je študirala petje.

Prvo priložnost za nastop je Majdi Sepe ponudil Ljubljanski jazz ansambel, s katerim je leta 1956 še pred dopolnjenim 20. letom nastopila v Parizu. Džez je zaznamoval tudi nadaljevanje pevkine poti k slavi. Leta 1960 je bila namreč Majda Sepe ena izmed zvezd prvega festivala džeza na Bledu, kasneje pa je večkrat nastopila tudi na slovitem festivalu Slovenska popevka.