Poleg božičnih uspešnic bo Mia predstavila tudi nekaj skladb s svojega zadnjega albuma Love You Madly. Foto: Mia Žnidarič
Poleg božičnih uspešnic bo Mia predstavila tudi nekaj skladb s svojega zadnjega albuma Love You Madly. Foto: Mia Žnidarič

Ob spremljavi Steve Klink Quarteta bo zapela božične uspešnice, kot so Jingle Bells, Santa Claus is Coming to Town, White Christmas ali Let it Snow in številne druge skladbe.
Tisti, ki si želite ogledati koncert, to sporočite na zid Facebookove strani MMC kultura (pogoj je, da postanejo njeni oboževalci). Časa imate do torka, 20. 12., do 14.00, ko bomo izžrebali dva dobitnika po dveh vstopnic za koncert, ki bo v sredo, 21. 12., ob 19.00 v Stanovski dvorani na Ljubljanskem gradu.
Pred kratkim je ena naših vodilnih glasov džeza izdala nov album Love You Madly, ki predstavlja svež pogled na svingovski džez s prepoznavnim lastnim izrazom, v katerega vpleta tradicionalne ljudske prvine in poezijo svoje domovine. Nekaj pesmi s te zgoščenke bo mogoče slišati tudi na tokratnem koncertu.
Ducat poklonov džezu
Sicer pa ima Mia za seboj že 12 zgoščenk, med drugim albuma, polna svinga: Kako lep je ta svet in It's Just Luck (pri katerih je sodeloval tudi pianist Peter Mihelič), priredbe džezovskih standardov Ne, ne, ne, ker se ne sme in glasbo za Anžlovarjev film Babica gre na jug. Njena pesem A si ti al nisi ti moj ljubi - slovenska predelava Is You Is or Is You Ain't My Baby je postala velika uspešnica in med poslušalce v nekdanji Jugoslaviji ponesla akustični džez v svojstveni, sveži preobleki.