Keitha Richardsa ne ustavi niti 'obtolčena' glava. Foto: EPA
Keitha Richardsa ne ustavi niti 'obtolčena' glava. Foto: EPA
The Rolling Stones
Evropsko turnejo naj bi menda ogrožal tudi domneven odhod Ronnieja Wooda v rehabilitacijsko kliniko. Foto: EPA
Rolling Stones
Šov Rolling Stonesov bi bil zagotovo hrvaški koncert leta. Foto: EPA

Po nesreči, zaradi katere je moral Keith Richards celo na operacijo, je morala skupina prestaviti začetek evropske turneje. Stonesi so dolgo zatrjevali, da bodo za vse nastope, ki bi morali priti na vrsto pred koncertom v Milanu, ki mu je po spremembi urnika pripadla vloga prvega koncerta evropske turneje, našli nadomestne datume. A to se vendar ni zgodilo. Zagreb in še devet drugih evropskih mest je tako ostalo brez koncerta skupine, ki tokrat predstavlja album z naslovom A Bigger Bang.

Naveza desetih nesrečnih mest
Nesrečno naključje bodo Hrvati - seveda pa tudi manjše naselje Slovencev, ki so se nameravali odpraviti 'vreči oko' na skupino, za katero zaradi zares visoke povprečne starosti članov nikoli ne veš, kdaj bo opravila svoj zadnji nastop - lahko objokovali skupaj s prebivalci Brna, Aten, Bruslja, Sankt Peterburga, Barcelone, Aten, Göteburga, Varšave in Frankfurta. Ta mesta je ravno tako doletela usoda izbrisa s seznama letošnjih postojank Rolling Stonesov.

Pravzaprav je treba priznati, da je že novica, da bodo Rolling Stones sploh nadaljevali evropsko poglavje svoje zares 'dolgometražne turneje', manjše presenečenje. Keith Richards, ki so mu zaradi razuzdanega življenja že pred desetletji napovedovali nič kaj dolgo življenjsko dobo, je očitno zares 'kerlc'. Njegovo telo očitno zmore prav čudežen proces regeneracije, ki 62-letniku omogoča, da še vedno prav živahno postopa po odru.

Ima tudi Ronnie Wood na grbi kakšen nov greh?
Keith Richards pa ni edini član skupine, ki bi jo skoraj 'zagodel' vsem evropskim oboževalcem Rolling Stonesov. Pred kratkim se je namreč pojavila novica, da so v rehabilitacijsko kliniko sprejeli Ronnieja Wooda. Tiskovna predstavnica skupine, za katero vdajanja različnim razvadam sicer niso nobena novost, tega podatka sicer ni hotela komentirati.

Romanje na Dunaj?
O tem se bodo najprej lahko prepričali prebivalci Milana, kjer bodo Britanci 11. julija opravili prvega izmed 21 načrtovanih nastopov. Za Slovence je zdaj najboljša rešitev Dunaj, kamor bodo Stonesi pripotovali 14. julija. Vendar je treba opozoriti, da so najboljše vstopnice, za katere je bilo treba odšteti malo več kot 200 evrov (skoraj 48.000 slovenskih tolarjev), že razprodane. Stojišča so še na voljo. Pa tudi ta niso prav poceni. Ena vstopnica vas bo 'olajšala' za 113 evrov (približno 27.000 slovenskih tolarjev).