Bansi je velik ljubitelj knjig. Rad jih bere, pa seveda tudi podarja. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Bansi je velik ljubitelj knjig. Rad jih bere, pa seveda tudi podarja. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Bansi pobarvanke
V Bansijevi pisarni na Bansijevi spletni strani lahko najdete tri različne Bansijeve pobarvanke. Natisnite si katero izmed njih, jo pobarvajte in pošljite na bansi@rtvslo.si. Foto: MMC RTV SLO
Bansi in Kosta
Bansi je trenutno zelo zaposlen s projektom Skrivnostni možgani, ki poteka na njegovi spletni strani in traja do 31. marca 2011. Ob razmišljanju o možganih je nastal tudi Možganski rap, ki ga je Bansi posnel z raparjem Kosto. Foto: MMC RTV SLO

Bansijeva ponovoletna knjižna nagradna igra traja do 1. februarja, podaril pa bo 7 knjig.

December zelo "darilast", januar pa sploh ne?
Bansi se je, malce v šali, malce zares, odločil, da bo razpisal nagradno igro takoj, ko pobegnejo vsi trije decembrski možje. Januar namreč slovi po precejšnjem "darilastem" zatišju, a Bansi meni, da je treba temu letos narediti konec.

Tudi zanj je bil namreč december zelo naporen, saj je imel zelo veliko dela. Obiskal je vrtec Andersen in otrokom zaželel vesele praznike, s Kosto pa je posnel svoj drugi videospot z naslovom Možganski rap. Nastopil je tudi v novoletni oddaji Križ Kraž, ki jo vodi njegov dober prijatelj Krtek Črtek.

7 knjig za otroke in starše
V vseh dozdajšnjih knjižnih nagradnih igrah je Bansi podeljeval načeloma le pravljice, pripovedke in preostale knjige, ki so bile v prvi vrsti namenjene otrokom. Zdaj bo razveselil tudi starše, dedke, babice in bodoče starše, predvsem bodoče mamice.

Katere knjige bo podaril?
Na svoji spletni strani je Bansi pripravil seznam sedmih knjig s kratkim opisom in fotografijami. Preverite, katere so in ali si katero od njih želite, ter mu pišite.

A pozor: kot pravi pregovor, brez muje se še čevelj ne obuje
Bansi slovi po svojem izjemno dobrem in slontastičnem srcu, zato v nagradnih igrah ne zahteva preveč in nemogočega. Tokrat se je odločil, da boste v nagradnem natečaju sodelovali vsi tisti, ki mu boste narisali risbico, na kateri bo on sam - torej risbico s podobo Bansija. Če niste preveč vešči v risanju in so vam ljubše pobarvanke, lahko pobarvate eno izmed treh Bansijevih pobarvank in jih prav tako posredujete Bansiju.

Risbice in pobarvanke pošljite na e-naslov bansi@rtvslo.si ali na: RTV Slovenija, Kolodvorska 2, MMC - za Bansija, 1550 Ljubljana.

Nagradna igra traja do 1. februarja 2011. Izmed vseh poslanih risbic in pobarvank bo Bansi izžrebal 7 srečnežev in jim poslal knjižne nagrade. Poleg svojega naslova ob poslanem izdelku napišite tudi, katero knjigo si najbolj želite. Če bo le mogoče, bo Bansi z veseljem upošteval vašo željo.

Kje pa so Bansijeve pobarvanke?
Kje pa lahko najdete Bansijeve pobarvanke? V Bansijevi pisarni, vendar. Klikinite na eno izmed njih, jo natisnite in pošljite na računalniški ali navaden naslov. Vse prispele risbice in pobarvanke bo Bansi po koncu nagradne igre objavil v posebnem prispevku o vseh sodelujočih v nagradni igri. Risbice in pobarvanke bodo uvrščene tudi v obsežno Bansijevo galerijo, potegovale pa se bodo tudi za mesto risbe oziroma pobarvanke dneva.

Čeprav smo že pošteno zakorakali v leto 2011, vam Bansi z vsemi svojimi sodelavci želi izjemno lepo, pravljično, čarobno in nadvse zdravo ter nepozabno leto 2011.

Zdaj pa veselo na "Bansijevo nagradno delo".