Foto:
Foto:
Lila Prap: Moj očka
Moj očka je najnovejša slikanica Lile Prap, ki se je predstavila v Bologni. Foto: Mladinska knjiga

Knjigarna Konzorcij v sodelovanju s Knjižnico Otona Župančiča in Založbo Mladinska knjiga letos pripravlja že 15. razstavo tujih otroških knjig Bologna po Bologni; na ogled bo do sobote. Namen razstave je, v Ljubljani predstaviti izbor najboljšega, kar je bilo konec aprila mogoče videti na Mednarodnem sejmu otroških knjig v Bologni (La Fiera del Libro per Ragazzi 2007). Letos bodo razstavili skoraj 1.000 naslovov, med njimi pa prevladujejo slikanice. Posebej označene in izpostavljene so knjige, ki so bile nominirane ali so prejele katero od prestižnih nagrad na področju otroške književnosti.

Naše ambasadorke v tujini
Na bolonjskem sejmu so se letos prvič na skupni stojnici predstavile tudi slovenske založbe z otroškim in mladinskim programom. In tudi v Ljubljani je posebno mesto posvečeno slovenskim slikanicam, ki so nas zastopale v Bologni. Seveda ne gre brez slikanic Lile Prap, (predvsem njene najnovejše, Moj očka) ter slikanice Pepelka z ilustracijami Alenke Sottler.

Posebno mesto je posvečeno nagrajenim knjigam iz preteklih sejmov otroških knjig v Bologni, ki so se v zadnjih petnajstih letih predstavile v Ljubljani. To "razstavo znotraj razstave" ob jubileju Bologne po Bologni pripravlja Knjižnica Otona Župančiča.

Pravljične ure
Da bi tudi slovenskim otrokom približali sodobno svetovno knjižno ilustracijo, organizirajo pravljične ure z Ido Mlakar iz Knjižnice Otona Župančiča, ki bodo v sredo in četrtek ob 9.30 uri. Njihovim staršem in učiteljem bodo na voljo strokovna vodstva po razstavi.