Letošnji razstavni prostor v Bologni se bo razprostiral na kar 20 tisoč kvadratnih metrih. Foto: Spletna stran sejma
Letošnji razstavni prostor v Bologni se bo razprostiral na kar 20 tisoč kvadratnih metrih. Foto: Spletna stran sejma
Knjige za otroke v Bologni

V ospredju so dela dobitnikov nagrad za izvirno slovensko slikanico ter nagrad desetnica in večernica iz zadnjih let. Obiskovalcem stojnice je na voljo obsežen predstavitveni katalog ustvarjalcev. Bolonjski knjižni sejem bo trajal do 27. aprila. "Slovenska stojnica bo le kaplja v morje, a vseeno upam, da bomo promocijsko in poslovno uspešni, ter da bo na podlagi predstavitve sklenjen tudi kakšen posel", je na nedavni novinarski konferenci povedal Riko Rižnar iz Mladinske knjige.

Dobra odskočna deska za tujino
Bolonjski knjižni sejem ima že 44-letno tradicijo in velja za najpomembnejši tovrstni mednarodni dogodek. Vsako leto se ga udeležujejo avtorji, ilustratorji, literarni agenti, televizijski in filmski producenti, distributerji, založniki in drugi, ki želijo spoznati nove poslovne priložnosti in odkrivati nove smernice na mladinskem knjižnem trgu. Sejma se je lani udeležilo 1200 razstavljavcev iz 64 držav.

Pikina mama praznuje
Vsako leto v okviru festivala prirejajo še dodatni program: letos se bodo spomnili 100-letnice rojstva morda najbolj znane pisateljice mladinske literature, Astrid Lindgren. Čeprav je "mama" Pike Nogavičke umrla že leta 2002, pa prevodi njenih del v 90 jezikov in 145 milijonov izvodov prodanih knjig pomenijo, da je njena zapuščina še zelo živa.

Knjige za otroke v Bologni