Knjiga pomeni tudi neuradno slovo od dogodivščin malega čarovnika, s katerim je postala najbogatejša pisateljica na svetu. V primerjavi z zadnjim delom Harryja Potterja, katerega prvi natis je izšel v 12 milijonih izvodih, so Zgodbe Barda Beedla (Tales of Beedle the Bard) izšle v 7,5 milijona izvodih.

Avtorica je pred letom dni naredila omejeno serijo sedmih ročno napisanih in narisanih zbirk, izmed katerih je en izvod dala na dražbo. Pričakovanih 50.000 funtov (58.500 evrov) je krepko presegla, saj je na koncu spletna prodajalna Amazon.com zanjo odštela kar 1,95 milijona funtov (2,285 milijona evrov), kar je najvišja cena za rokopis nekega sodobnega avtorja.

Izkupiček je nato darovala svoji fundaciji Children's voice, ki skrbi za izboljšanje življenjskih razmer otrok s poudarkom na Evropi. Prav tako bo tudi izkupiček od prodaje nove knjige romal za pomoč, in sicer za otroke Vzhodne Evrope ter širjenje otrokovih pravic v tistih državah.

Poleg omenjenega števila izvodov pa bo Amazon izdal tudi 100.000 izvodov zbirateljske različice knjige po ceni 100 dolarjev (78,8 evra).

Zbirka omenjena tudi v zadnji Potterjevi knjigi
Zbirka je že omenjena tudi v zadnji Potterjevi knjigi, kjer jo je ravnatelj Hogwartsove šole Albus Dumbledore dal Potterjevi prijateljici Hermioni Granger. V knjigi pripoveduje tudi eno izmed petih zgodb, ki vsebuje ključna vodila za Potterjevo zadnjo misijo.

Sicer pa je sedmi in zadnji del Potterjeve serije postal najhitreje prodajana knjiga vseh časov, serijo pa so skupaj prodali v več kot 400 milijonov izvodih ter prevedli v 67 jezikov.

B. K.