Medana je obetavnim pesnikom postavila nov izziv. Foto: EPA
Medana je obetavnim pesnikom postavila nov izziv. Foto: EPA

Pripravili so nagradno igro, v kateri lahko udeleženci svoje pesmi pošiljajo prek SMS-ov. Pesem mora biti napisana v slovenskem jeziku, avtorji pa morajo sporočilo napisati v manj kot 150 znakih. Svoje izdelke lahko še do 23. avgusta pošljejo na telefonsko številko 040 661 133, sodelujejo pa lahko s poljubnim številom pesmi. Žirija bo nato izbrala najboljše pesmi, ki jih bo med drugim objavila na spletni strani festivala. Glasovanje za zmagovalca bo prek SMS-ov potekalo do 27. avgusta.

Nagrade za pesnike in žirante
Glasovanje bo potekalo prek iste telefonske številke, na katero lahko pesniki pošljejo svoje izdelke. Nagrade, ki jih bosta prispevala Študentska založba in eden od slovenskih ponudnikov mobilne telefonije, si bodo lahko prislužili tako pesniki kot tisti, ki bodo za poezijo glasovali.

Vrnitev h koreninam?
Tovrstna akcija bo v okviru Medane potekala prvič, festival poezije in vina pa poteka od leta 1995. Prireditelji so ga zasnovali kot prireditev, s katero bi izbirali najprodornejše mlade pesnike z vsega sveta. Zadnja štiri leta se je festival razširil tudi na druge umetniške zvrsti, letošnja "haiku" akcija poezije pa spet nagovarja predvsem mlade, naj pokažejo svoj pesniški talent.